İlk olarak haşlanmış patatesleri çatalla ezin. Tereyağında piyazlık doğranmış soğanları rengi dönene kadar kavurun. Patatesi ilave edip, soğanla iyice karışana kadar kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiber ekleyin. Patates mıhlamasını servis tabağına alıp ortasına doğranmış kavurmayı koyun.
MALZEMELER
1 kg. patates
1 çorba kaşığı tereyağı
2 büyük boy soğan
Tuz
Karabiber
250 gram kavurma
KEREVİZ PANE
Halka doğranmış kerevizleri, üzerini geçecek kadar su ve limon suyu ekleyerek 20 dakika haşlayıp kurulayın. Un, pul biber, karabiber ve tuzu karıştırın. Yumurtaları çırpın. Kerevizleri önce una, sonra yumurtaya, ardından peynire, sonra yeniden una bulayın, kızgın yağda önlü arkalı kızartın.
MALZEMELER
3 adet kereviz
Yarım limonun suyu
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı pul biber
2 adet yumurta
1 çay bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
Tuz
Karabiber