YAZARA MAİL GÖNDER Etsiz çiğ köfte

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
1 su bardağı köftelik bulgur
1 adet soğan
5 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz
4 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı limon suyu
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası
4 adet buz parçası
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon

Derin bir kabın içine bulguru koyun. Üzerine rendelenmiş soğanı, salçaları, tuz ve baharatları ekleyin. En son buz parçalarını da ilave edip iyice yoğurun. Bulgur iyice şişince; kıyılmış yeşillikleri, nar ekşisini, limonu ve zeytinyağını ekleyin. Tekrar yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, köfte şekli vererek servis yapın.

Domates çorbası
MALZEMELER
4 adet büyük boy domates
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı et veya tavuk suyu
4 su bardağı su
Tuz
Karabiber

Çekirdekleri çıkarılmış domates ve salçayı, blender'dan geçirin. Tencerede, tereyağı ve unu hafif pembeleşene kadar kavurun. Domates püresi ile et veya tavuk suyu katın. Koyulaşana kadar pişirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.