MALZEMELER
1 su bardağı köftelik bulgur
1 adet soğan
5 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz
4 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı limon suyu
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası
4 adet buz parçası
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Derin bir kabın içine bulguru koyun. Üzerine rendelenmiş soğanı, salçaları, tuz ve baharatları ekleyin. En son buz parçalarını da ilave edip iyice yoğurun. Bulgur iyice şişince; kıyılmış yeşillikleri, nar ekşisini, limonu ve zeytinyağını ekleyin. Tekrar yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, köfte şekli vererek servis yapın.
Domates çorbası
MALZEMELER
4 adet büyük boy domates
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı et veya tavuk suyu
4 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Çekirdekleri çıkarılmış domates ve salçayı, blender'dan geçirin. Tencerede, tereyağı ve unu hafif pembeleşene kadar kavurun. Domates püresi ile et veya tavuk suyu katın. Koyulaşana kadar pişirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın.