Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERVE YURTYAPAN

Kızımı, geleneklerimize göre yetiştiriyorum

Henüz 5 yaşında katıldığı bir yarışmada çocuk güzeli seçildikten sonra Ceyda Ateş'in ekran macerası başladı. 6 yaşındayken setlerde görev aldı. Ardından oyunculuk eğitimi alarak dizi ve film projelerinde oynadı. İşadamı Buğra Toplusoy ile yaşadığı aşkla bir dönem çok konuşulan Ateş, 2018 yılında büyük aşkıyla evlendi. Çiftin kısa süre sonra kızları Talia dünyaya geldi.
Toplusoy'un işleri nedeniyle yurt dışında yaşamak durumunda kalan çiftin en büyük özlemleri aileleri ve yakın arkadaşları oldu. Ateş, "Ülkemin doktorlarını da çok özledim" diyerek ABD'deki sağlık sisteminin olumsuzluğundan da bahsetti.
Çift, Amerika'da yaşadıkları süreçte kızlarının Türk kültüründen uzak kalmaması için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ifade etti. Minik Talia'yı yetiştirme konusunda çok hassas olan çift, ABD'de okula giden kızları için evde sadece Türkçe konuşuyor.



İNGİLİZCE KONUŞMUYORUZ
Ünlü oyuncu, bu konuda şunları söyledi: "Kızımıza Türkçeyi biz öğretiyoruz. Evde hiçbir şekilde İngilizce konuşmuyoruz. Türkiye'den kitaplar getirtiyoruz. Özellikle Türkçe müzikli kitapları Talia'ya dinletmeye özen gösteriyoruz. Amerika'da okuduğu için belki aksanı bizim gibi olmayabilir ama Türkçeyi en iyi şekilde konuşması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz."
Toplusoy çifti, kızlarının tarihimize de hakim olması için kolları sıvadı. 3 yaşındaki kızlarına özel ders aldırmak için eğitmen arayan Ateş, "Şimdiki hedefimiz Talia'ya tarihimizi öğretmek. Bir eğitmen bulmak istiyoruz. Kızımızın Türkçe yazıp okumasını sağlayacak, hem de tarihimizi öğretecek" dedi. Ateş, bayramlarda Türkiye'de olamasalar da mutlaka o coşkuyu evlerinde yaşatmaya çalıştıklarını ve kızlarına gelenek, göreneklerimizi en iyi şekilde öğretmeye gayret ettiklerini belirtti. Ateş ve Toplusoy'un çocuklarının Türk kültürüne hakim bir şekilde büyümesini sağlamaları çok önemli. Yurt dışında yaşayan herkesin bu bilinçte olmasını dilerim.



BENİ, CANLANDIRDIĞIM KARAKTERLERLE KARIŞTIRMAYIN!
Bir süredir sosyal medyada takipçileriyle sohbetler eden ve videolar paylaşan Ceyda Ateş, insanların rol aldığı projelerin etkisinde kaldığını söyledi. Son canlandırdığı karakterlerin kötü olmasından dolayı kendisinin de benzer karaktere sahip olduğunu düşünenler hakkında konuşan oyuncu, "En çok aldığım yorum 'Aaa siz öyle kötü biri değilmişsiniz' oluyor. Onlar benim canlandırdığım karakterler. Hayali bir karakter oynuyorum benimle bir bağlantısı yok tabii ki. Bu nedenle beni oynadığım karakterler gibi düşünmeyin. Sizinle paylaştığım videolarımda en doğal halimi görüyorsunuz" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA