Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PROF. DR. MEHMET ÖZ

Uyuklama haline karşı 'akubasınç'

Her sabah toplantısında patronunuzun anlattıklarını dinlerken (Tabii ki, bir sonraki tatilinizin hayalini kurmuyorsanız!) kendinizi, gözlerinizi açma savaşı verirken mi buluyorsunuz? Şunu deneyin: Boynunuzun arkasını ovuşturun veya baldırlarınızın üst kısmına, yani dizlerinizin hemen altına masaj yapın.

İĞNE BATIRMAK YERİNE
Masaj Böylece kendinizi 'akubasınç' ile (basınçlı akupunktur) uyandırmış olursunuz. Akubasınç; geleneksel Çin Akupunkturu'- na çok benzer ama iğne batırmak yerine basınç uygulayarak yapılır. Bazı akubasınç teknikleri acıyı azaltır ve uyumanızı sağlar. Bazıları ise uyuklamayla mücadele eder . Eğer 'akubasınç' masajı size yeterli gelmezse, hafifçe başınızın üstüne vurmayı veya ayak tabanınızın topuğun hemen altındaki bölümüne masaj yapmayı deneyin. (Tabii bunu ofiste kapısını kapatacağınız bir odanız varsa tavsiye ediyoruz. Aksi taktirde çalışma arkadaşlarınızın tuhaf bakışlarına maruz kalabilirsiniz!)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA