Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PROF. DR. MEHMET ÖZ

Yeşil çay için kiloları verin

Yaptığınız egzersizlerde daha fazla yağ yakmanın daha ucuz bir yolu var! Spor yapmadan önce yeşil çay içmek, daha az yorulmanızı ve daha çok yağ yakmanızı sağlıyor... Küçük bir çalışma; yeşil çaydan elde edilen özlerin erkeklerin 30 dakikalık kardiyo çalışmalarında yüzde 17 oranında daha fazla yağ yakmalarını sağladığını gösterdi.
* Yeşil çayın metabolizmayı nasıl çalıştırdığı henüz tam olarak belirlenemedi fakat bu sağlıklı otun içindeki bir şeyin, yağları yakıta çevirdiği ve bunun da egzersiz sırasında daha fazla okside edildiği sanılıyor.
* Spor için hazırlanan içeceklerin aksine yeşil çay kalori içermiyor. Yani içtiğiniz şeyin içerdiği kaloriyi yakmak için ekstra spora gerek olmuyor.
* Yeşil çay yaptığınız sporu yağ yakma seansına dönüştürürken, aynı zamanda kan basıncını dengeliyor, hafızayı güçlendiriyor ve kanser riskini azaltıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA