Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Haftanın detaylı 'Top 5'i

1. Bu kez tavsiye edeceğim restoran Çekmeköy'den. Arkadaş tavsiyesiyle tazecik açılmış bir mekana gittim. Adı; Well-Q Brasserie. Kabaca tarif edersem Çekmeköy'e geldiğinizde Shell'in arkasında kalıyor. Şahane kahvaltısı, dünya mutfağından leziz ve bol çeşitli bir mönüsü, bir de üstüne yayılıp oturabileceğiniz bahçesi var. Daha ne olsun!
2. Gelelim haftanın en keyif alarak okuduğum kitabına. Adı 'Bir Sanattır Öğle Uykusu'. Yazarı; Thierry Paquot. Bu kitabı sevmem için adına bakmam bile yeter. Çocukluğumdan beri en büyük uykuculardanım da ondan. Uykum geldi mi; yer, ortam, iş, güç tanımam. Hele o öğle uykusu nasıl da tatlıdır. Üşenmeyin, şöyle rahat bir koltuğa buyurun; okuyun. Öğlen uykusunu daha iyi anlayın, bir de sanatını görün. Kimler nasıl da göklere çıkartmış, hakkını teslim etmiş bu tatlı rüyanın. Unutmadan, kitap 'Can Yayınları'ndan çıkmış.
3. Uzun zamandır dinlemediğim şarkıları bulup çıkarmak haftanın en eğlenceli olayıydı. Brian McKnight, Vega, Chris Rea, Toto... Size de tavsiye ederim, geçmişe gidip gelmek ara sıra güzeldir. Unutmayın, iyi şarkılar her zaman yaralı ruhların merhemidir.
4. İşte bu yazın benim için favori albümlerinden biri. Hatta 2010 yaz top listemde (listelemezsem çatlarım, bir de kara listelerimi görün) ilk ikiden çıkmayacak kadar şahane albüm; Athena'nın 'Pis'i. Son modam, evde avaz avaz Athena şarkıları çığırıp dans etmek. Bu gidişle bir gören olursa çatlaklar listesinde en iyi çıkışı yapacağım (Bu yıl bir dalda 'en iyi çıkışı' yapmayı kafaya koydum mu ne?) Favori şarkılarım; 'Serseri Mayın' ve 'Arsız Gönül'.
5. Zeynep Tosun'un tasarımları. Adını çok duymuştum, kıyafetlerini dergilerde görmüştüm ama bir türlü tanışma ve olayı yerinde değerlendirme şansım olmamıştı. Zeynep Tosun'un elbiseleri benden 10 puan aldı. Giydiğimde kendimi seksi ve fıstık bir şey sandım. Halbuki; çirkinim, bişeye benzemem, balıketliyim, süzülemem...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA