Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Mykonos yaktın beni bölüm 1

Şu hayatta mutlu olmak istiyorsan, önce kendini tanıyacaksın.
Bakın 35 yaşıma dayandım ama hâlâ bünyemi türünün dışında hareketlere zorluyorum. Artık yüzde 100 eminim ki benim kendimle zorum var.

BİR PARTİ GEMİSİ
Şu hayatta başıma ne geldiyse deneysel çalışma merakımdan geldi; kimsenin suçu yok. Geçen hafta sonu birinci halka kanka grubumla gemi seyahatine çıktık. İstanbul'dan Çeşme'ye uçuyorsun, Çeşme Liman'dan gemiye biniyorsun; önce iki gün Mykonos, ardından bir gün Santorini.
Geminin özelliği, parti gemisi olması. Funky C, Ozan Doğulu, Milk&Sugar çalıyor.
Gaza geldim, bir bakmışım gemideyim. Daha dakika bir; organizasyonu yapan ekipten kova kova fırça yedim. Lobideki görevli, soru soranın saçını başını yolacak kıvamda.
Asla bilgi alamıyorsunuz.
Siz kölesiniz; onlar ne derse o.

TATBİKAT VAR!
Yahu benim zaten şu hayattaki en büyük problemim; uzun süreli plan yapamamak. Ne işim var gemide? Peki bana göre uzun süre ne demek?
Bugünden yarına bile değil, sabahtan öğlene kadar falan. Aynı saat dilimi içinde beş kere karar değiştiririm ben.
Bir posta azar işittikten sonra kamarama yerleşmeye niyet ediyorum. Tam bavulu atacağım, bir anons: 'Yedi kısa, bir uzun siren sesinden sonra tatbikatımız başlayacaktır!' Anam! Ne tatbikatı? Odamızdaki can yeleklerini giyecekmişiz. Şöyle diyeyim; dış sesin ne dediğini o kadar anlamadım, o kadar panikledim ki, gerçekten gemi batacak olsa, ben can yeleğini bulup takana kadar zaten denizin dibini boylarım.

DJ FUNKY ÇALDI
Yanımdaki kankam Murat gülme krizine girdi mi! "Asla tatbikata katılmam" diyor, başka şey demiyor. "Murat, Titanik diyorum, kalk oğlum" diye bağrıyorum, bizimki gülmekten yerde yuvarlanıyor.
Neyse, sonunda kendimizi turuncu can yelekleriyle toplanma alanında bulduk. Tabii o alanı nasıl bulduk, onu hâlâ bilemiyoruz.
Mykonos yolunda çok şükür DJ Funky C çaldı da, bizi kendimize getirdi.
Gece 00.30'da adaya yanaşır yanaşmaz kendimizi gemiden attık ve Mykonos'la ilk tanışmamız...
Gelecek bölüm: Artık Alaçatı'dan hiç hoşlanmıyorum, Bodrum seni tokatlamak istiyorum; burası cennet.
Allah'ım aklımı kaçırıyorum, sen yardım et.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA