Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Gezelim görelim: Sadberk Hanım Müzesi

Yurdumuzun ilk özel müzesi olan Sadberk Hanım Müzesi; Vehbi Koç Vakfı tarafından, Vehbi Koç'un eşi Sadberk Hanım'ın ölümünden yedi yıl sonra, en büyük hayalini gerçekleştirmek adına 1980'de açılmış. Ben daha 'agu' derken yani. Sarıyer'e giderken Büyükdere üzerindeki Azeryan Yalısı'nda bulunan bu müzeyi henüz ziyaret etmediyseniz, etmenizi öneririm.
Osmanlı döneminden müthiş parçaları, yaşam biçimlerini, kıyafetleri, dünyanın çeşitli yerlerinden toplanmış en nadide çinileri, seramikleri, porselenleri, Osmanlı dönemi tombak ve pirinç eserlerini, erken İslam sanatını görebileceğiniz bu müthiş müzede 25 Eylül'e kadar devam eden bir de özel sergi var. Serginin adı; Cevher. Sergide; Osmanlı İmparatorluğu'nun kuyumculuğunu yansıtan elmas, zümrüt ve yakut gibi değerli taşlarla süslenmiş murassa eşyalara, ince işçilikleri ile mücevher niteliği taşıyan mineli eserlere yer verilmiş. Mesela kemer tokası, yazı kutusu, divit, kaşık, fincan zarfı, sakızlık, şerbetlik, cep saati, yelpaze, sineklik, tütün çubuğu, enfiye kutusu, broş, nişan ve terlik gibi... Gezerken Osmanlı İmparatorluğu'nun ihtişamına hayran olmamak, her parçada şaşırmamak mümkün değil.
Müze, bayramın ilk günü kapalı. Diğer günler, 10.00-17.00 arası açık. Tam biletler 7 TL, öğrenci ve öğretmen biletleri ise 2 TL. Müzede çocuklara özel eğitim programları da mevcut. Bahçesi ise soluklanmak için şahane.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA