Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Uğur Yücel soya sosuyla tablo yaparsa...

Teşvikiye'de kafelerin önünden geçerken korsancı arkadaşın elinde 'New York, I Love You' filminin DVD'sini gördüm. Korsancılar da işi biliyor... Yerli piyasayı düşünerek 11 yönetmenin kısa filmlerinin yer aldığı filmin kapağına büyük puntolarla 'Bir Fatih Akın filmi' yazmışlar... Bir sinema eleştirmeni olarak filmin DVD'sini utana utana aldım. Savunmam şudur:
1. Habercilik damarım kabardı, Uğur Yücel ile Fatih Akın'ın neler yaptıklarını merak ediyordum.
2. Bu filmin Türkiye'de vizyona gireceğine dair henüz bir haber okumadım. Her neyse, filmin eleştirisini yapacak ya da 'İzleyin, izlemeyin' diyecek değilim ne de olsa. Derdim filmi merak edenlere tiyo vermek... Fatih Akın'ın yönetmenliğini üstlendiği kısa filmin adı 'Chinatown'... Uğur Yücel bir ressamı canlandırıyor. Bir dükkanda gördüğü Uzakdoğulu kıza ilk görüşte tutuluyor ve portresini yapmak istediğini söylüyor. Kız kabul etmiyor, o da koşuyor bir restorana ve masada duran soya sosuyla kızın resmini peçeteye çiziyor. İzleyecekler var; daha fazla anlatmayacağım ama filmde büyük bir sürprizin olduğunu da not düşeyim... Yücel'in toplasan bir dakikalık bir performansı var. Zaten oynadığı da 4-5 dakikalık bir kısa film ama onda bile tüm karizmasını konuşturuyor. Bir de Shia LaBeouf, Natalie Portman, Hayden Christensen, Orlando Bloom, Andy Garcia, Christina Ricci ve Robin Wright Penn gibi Hollywood starlarının yer aldığı bir filmde Uğur Yücel'i izlerken ne yalan söyleyeyim gururlandım. Not: Yurtdışındaki izleyici yorumlarında Fatih Akın'ın kısa filmi Natalie Portman ile birlikte favori gösteriliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA