Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Çocuğunuzu tanıyın, kaybolabilir!

Küçük Berat'ın kaybolduğu haberleri ilk çıktığında kafanızdan geçenleri bir hatırlayın... "Kesin organ mafyası kaçırmıştır çocuğu", "Bu sapıkların işi. Çocuğa tecavüz edip, öldürürler", "Hırsız çetesi de olabilir. Belki de çocuğu dilenci yapacaklar"... Sonra da küçük Berat bulunduğunda yaşadığınız mutluluğu düşünün. Sanki kendi çocuğunuz bulunmuş gibi sevindiniz... Eşim, Berat'ın kaybolmasıyla ilgili haberleri izlerken "Bir anne, çocuğunun öldüğü haberini, bir daha ondan hiç haber alamamaya tercih eder" demişti. Çok doğru... Annenin, babanın hayatı, o andan itibaren, "Ya çocuğuma işkence yapıyorlarsa, ya sapıkların eline düştüyse" düşünceleriyle zindana dönüşür. Allah kimsenin başına böyle bir acı vermesin! Türkiye'de 'kayıp çocuklar' büyük sorun... Organ mafyası, sapıklar, hırsızlık çeteleri... Yakında atv'de ekranlara gelecek olan 'Kızım Nerede?' dizisi de işte bu sorunu ele alıyor...

1810 ÇOCUK ARANIYOR
Basına geçtikleri bültende 'kayıp çocuklar' gerçeğinin altını özellikle çizmişler. Şu anda Türkiye'de 1810 kayıp çocuk aranıyormuş. Tabii bir de polis kayıtlarına geçmeyen kayıplar var... Özellikle 6-14 yaş arasında kaçırılan çocukların büyük çoğunluğu suç kurbanı oluyormuş. Genç kızlar da tehdit altında! Fuhuş çeteleri sanal ortamlarda genç kızları kandırıp, kaçırıyor. Hüseyin Avni Danyal ve Ece Uslu'nun anne-babayı canlandırdıkları 'Kızım Nerede?', Zeynep adlı bir genç kızın bir anda ortadan kaybolmasıyla başlayacak... Dizinin tanıtım metinlerinde en çok ilgimi çeken 'Çocuğunuzu ne kadar iyi tanıyorsunuz?" sorusuydu. En büyük sorun bu aslında. Çocuklarımızı tanımıyoruz. Facebook, Twitter kuşağından çocuklarla anne-babalar arasında çok büyük bir kuşak farkı var. Dünyada ve Türkiye'de yetişkinler ile çocuklar arasındaki kuşak farkı hiç bu kadar derin olmamıştı.

BU DİZİ İDDİALI
Dizide kızları kaybolan Demiray'lar bugün her modern aile gibi çocuklarını mükemmel şekilde yetiştirdiklerine inanıyorlar. Ancak para ve iyi eğitim her şey demek mi? İşte en büyük yanılgımız bu soruda gizli. Dizide, "Ben kızımın her şeyini bilirim" diyen anne, olaylar geliştikçe kızını hiç tanımadığını keşfediyor... Bu ağır konu sizi yanıltmasın, 'Kızım Nerede?' sonuçta bir popüler dizi. Entrikalar, aile bireylerinin şaşırtıcı ilişkileri ve karakter yapıları bu diziyi izletecek ana temalar. Tabii dizi aynı zamanda polisiye özellikler taşıyor. Ersoy Güler'in yönetmenliğini üstlendiği dizide idealist polisi Burak Hakkı canlandırıyor. Dizinin yapımcısı, sinema sektörünün ağır toplarından Medyavizyon... Diziyi izlettirme konusunda sorun yaşamayacaklarını, her bölümde cevapsız soruların artacağını, heyecan dozu yüksek bir drama çekeceklerini söylüyorlar. Umarım çok izlenir bir diziyi çekerlerken aynı zamanda büyük yaramız 'kayıp çocuklar' konusunda yerinde mesajlar verirler.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA