Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kurtlar Vadisi Filistin'i yasaklamak

'Kurtlar Vadisi: Filistin', 27 Ocak'ta, yani Uluslararası Holokost (Yahudi soykırımı) Kurbanlarını Anma Günü'nde vizyona gireceği için Almanya'da gösterimi yasaklanmış. Çünkü film antisemitist öğeler içeriyormuş. Filmin Almanya'daki dağıtımını üstlenen Pera Film yetkilileri; tarihin hassasiyeti hakkında bilgi sahibi olmadıklarını belirterek, filmin aslında Kasım ayında vizyona gireceğini ancak prodüksiyon sorunları dolayısıyla bu tarihe kadar geciktiğini ifade etmişler. Bence bu açıklama bile hata! Çünkü bu açıklama "Evet, bizim film anti-semitist öğeler içeriyor ve vizyon tarihini belirlerken hata yaptık" demeye geliyor.

ŞUBATTA VİZYONA GİRSEYDİ
Filmin yasaklanma gerekçesi ise ayrı bir komedi... Ne yani, film Şubat ayında Almanya'da vizyona girseydi sorun olmayacak mıydı? Şimdi bu yasakta asıl tartışılması gereken asıl mevzu, filmin anti-semitist öğelere yer verip vermediği... 'Kurtlar Vadisi: Filistin'i izlemeden yorum yapmak hata olur fakat film çekim aşamasından itibaren Filistinliler'in çektiği acıyı perdeye yansıtacağı vurgulandı. Pana Film yetkilileri söz konusu yasak hakkında şu açıklamayı yaptı: "FSK'nın (Almanya'daki Sinema Endüstrisi Özdenetim Kurumu) uygunsuz bulduğu şey şüphesiz ki Filistinlilerin çektiği acının perdeye yansımasıdır... Filistin'de insanların Siyonist ideoloji uğruna sistemli olarak öldürülmesidir... Özgürlüklerinin ellerinden alınmasıdır... Hukuka aykırı olarak hapsedilmeleri, evlerinden yurtlarından atılmalarıdır..." Eğer FSK, PANA yetkililerinin belirttiği gibi bir zihniyete sahipse, bu yasağı sonuna kadar eleştirip tepki koymamız gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA