Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Muhteşem Yüzyıl', 'Aşk-ı Memnu' gibi

'Muhteşem Yüzyıl'ın yasaklanmasını isteyenleri eleştiren üç yazı yazdım. Haremin bir Osmanlı gerçeği olduğunu ve dizide yer alması gerektiğine hala inanıyorum ama izlediğim bölümlerden sonra, ben de harem olgusunun çok fazla abartıldığını düşünmeye başladım.

KANUNİ'Yİ ÇIKARIN
Dizinin senaristi Meral Okay sağ olsun, tüm kadınsal içgüdülerini kullanıp, 'Aşk-ı Memnu'yu hatırlatan bir entrikalar yumağı sunuyor izleyicisine. Çünkü dizilerin asıl takipçisinin kadınlar olduğunu biliyor ve reyting için sürekli bu noktaya yükleniyor. Dizinin şu ana kadar ekrana gelen bölümleri; sadece Hürrem, Kanuni, Mahidevran, Ayşe Hafsa ve Harem'deki diğer kadınlar arasında geçen entrikalardan ibaret. Arada Kanuni'ye "Akdeniz'i Türk gölü yapacağız" falan dedirtip bir dönem filmi çekilmez. Bence eleştirilere bu açıdan kulak verilmeli, Kanuni arada haremden çıkarılmalı, devlet yönetimindeki dehası da ekrana yansıtılmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA