Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kayıpların bulunmasına destek veren dizi

Basında, 'Kızım Nerede?' dizisinin, Yakınını Kaybetmiş Aileler Derneği'ne (YAKAD) verdiği destekle ilgili haberler çıktı. Ancak bu haberlerin detaylı bilgiyi paylaşmadığına inanıyorum. Belki de dizinin PR şirketi ayrıntılı bilgi paylaşımında bulunmadı. Aslında dizinin yapımcı firması Medyavizyon ve atv, övgüyü hak eden anlamlı bir projeyi hayata geçirdiler. Bu proje, dizinin bir bölümünde Ece Uslu'nun YAKAD'ı ziyaret etmesinden ibaret değil. Dizi bittikten sonra ekrana gelen kapanış jeneriğinde, kayıpların fotoğrafları ve irtibat için YAKAD'ın telefon numaraları yayınlanıyor.

KAYIP FOTOĞRAFLARI...
Projenin en güzel ayrıntısı ise kayıpların bilgisayar teknolojisi yardımıyla düzenlenmiş yüz güncelleme fotoğraflarının da ekrana getirilmesi. İki fotoğrafın birden ekrana getirilmesi mantıklı. Zaten kayıp yakınlarının en büyük dezavantajı, 10 yıl önce kaybolmuş bir çocuğu eski fotoğraflarla aramalarıydı. Yüz güncellemesi yapılmış fotoğraflar işe yarayabilir. YAKAD maddi olanakları kısıtlı bir dernek. Bazen kayıp fotoğraflarının yer aldığı otobüse benzin parası bile bulamıyorlarmış. Medyavizyon otobüslere benzin desteği de yapmış ama asıl büyük desteği kayıpların fotoğraflarını milyonlarla paylaşarak verdiler. Belki de otobüsün bir yılda ulaşacağı insanlara 30 saniyede ulaşıldı. Dizinin ileriki bölümlerinde de 'Demiray Ailesi', kayıp kızları 'Zeynep' için YAKAD'ı ziyaret edecek. Böylece YAKAD'a tanıtım desteği de sağlanacak. Genelde kapanış jeneriklerinde izleyici hemen zap yapar. Kayıp fotoğraflarının yayınlandığı anda, jeneriğin izlenme oranında daha önceki bölümlere göreartış olmuş. Demek ki halk bu tür faydalı girişimlere sahip çıkıyor. Hep dizilerin popülaritesinden faydalanılması gerektiğinin altını çiziyordum. İşte 'Kızım Nerede?' dizisinin YAKAD ile yakaladığı işbirliği buna çok güzel bir örnek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA