Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

120 saniye küfür etmek serbest

Hürriyet'ten Ferudun Niğdelioğlu'nun, Fenerbahçe yönetiminin küfürlü tezahürat yüzünden sahalarının kapanmaması için aldığı önlemlerle ilgili haberi okuyunca öğrendim... Futbol Federasyonu, statlardaki küfürlü tezahüratlarda 120 saniye geçilmediği sürece ceza vermiyormuş. Yani bir maçta, 120 saniye 'i... hakem' diye tezahürat etmek serbest! Gelelim haberin "Bu olay sadece Türkiye'de yaşanır" dedirten bölümüne: "Beşiktaş taraftarı, 120 saniye kuralını aşmamaları için tribünlerde görevlendirilen kişiler tarafından yönlendiriliyormuş. Görevli kişiler, saniye tutuyormuş. 115'inci saniyeye gelindiğinde "Kesin" diye bağırıyorlarmış, küfürlü tezahürat anında duruyormuş. Şaka gibi...

VALLAHİ BİZDEN KORKULUR!
Durum buysa eğer, maç gözlemcilerinin de kronometre tutmaları gerekiyor. Belki de içlerinden sayıyorlardır. Söz konusu haber tam bir ayrıntılar deryası... Son Kasımpaşa maçında 120 saniyelik sınır aşılmayınca Fenerbahçeli yöneticiler derin bir 'oh' çekmiş. Sıra geldi can alıcı soruya: 120 saniye kuralında taraftarlar, yöneticileri tarafından mı yönlendiriliyorlar? Sanırım, Futbol Federasyonu, maçlarda refleks sonucu ağızlardan çıkan küfürlerle, hep bir ağızdan yapılan küfürlü tezahüratları ayırmaya çalışmış ve 120 saniye kuralını icat etmiş. Bu kuralda bile bir açık bulmuşuz ya, vallahi bizden korkulur... Zaten korktukları için bizi Avrupa Birliği'ne almıyorlar. Düşünsenize kapıların açıldığını!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA