Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Milli Piyango ihalesi

2009'da 1 milyar 622 milyon dolar verecek bir babayiğit çıkmayınca, Milli Piyango İdaresi'ne ait şans oyunlarının, 10 yıl süreyle özelleştirilme ihalesi iptal edilmişti. İhale yeniden gündemde. Devletin, Milli Piyango'da özelleştirme stratejisini açıklaması bekleniyor. Vallahi parası olup da bu ihaleye katılmayanın aklından şüphe ederim. Nasıl olsa zarar etme olasılığı sıfır. İşletme anlamında risk almaya da gerek yok. Bas biletleri, topları çarktan çıkaracak güzel kızlar bul, hepsi bu. Pardon, bir de çekilişleri kontrol edecek noterlerin ücreti vardı. Verirsin, onlara da bir seri bilet tamam. Özelleştirmeye karşı değilim. Devletin zarar ettiği ya da kâr etmesine rağmen daha çok para kazanacağı bütün özelleştirmelere 'Eyvallah' derim ama Milli Piyango'nun, Sayısal Loto'nun özelleştirilmesindeki mantığı anlayamıyorum. Devletin bir anda kazanacağı sıcak para bu kadar önemli mi? Bu, altın yunutlayan tavuğu kesmek anlamına gelmiyor mu?

HAYAL SATIYORSUNUZ
Milli Piyango İdaresi devletin en kârlı kamu işletmesi olsa gerek! Deniyor ki, "Özelleştirmeden sonra Milli Piyango İdaresi daha dinamik ve verimli bir kurum olacakmış." Dinamik ve verimli olmak tabii ki önemli ama Milli Piyango'da çalışan arkadaşlar verimlikten çatlasalar ne yazar? Yahu, alt tarafı bileti basıyorsun. Satmak için bile uğraşmıyorsun. Sadece hayal satıyorsun!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA