Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Star TV'nin sahibi olsam Şampiyonlar Ligi'ni almam

Hep yazıyorum...
Bu şike soruşturması Türk futbolu için 'sil baştan' olmalı. Futbol sektörünün birçok aktörü, medyadaki şiddeti ve vasatlığı körükleyen yorumcular dahil, tasfiye edilmeli.
Evet, ben bile yazarken gülüyorum. Her şey eski tas eski hamam devam edecek ama olan yine Türk futboluna olacak.
Futbolumuzu parselleyen ve üzerinden rant sağlayan bu beceriksizler ordusu sayesinde Avrupa'da o kadar rezil sonuçlar elde ettik ki; belki de iki yıl sonra hiçbir takımımız Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılamayacak!

İŞİMİZ ZOR!
UEFA, Avrupa Kupaları'nda ülkelerin kaç takımla temsil edileceklerini beş yıllık periyotlarda elde edilen puanlara göre hesaplıyor.
Türkiye şu anda 11'inci sırada' deyip sözü bu işin hesap kitap uzmanı Borges adlı blog'a bırakıyorum:
"Bizim için tehlike Şampiyonlar Ligi'ne direkt takım gönderemeyecek konuma ulaşmaktır. Bu da 12'nci sıranın gerisine düşersek mümkündür. Belçika bizi her şekilde geçecek. Zira seneye 4.750 puan farkımızın olduğu 2007/08 sezonu geçerliliğini yitiriyor.
Dahası bizim bugün iki takımımız devam ediyorken Belçika'nın üç takımı; Anderlecht ve S. Liege Avrupa Ligi'ni birinci olarak bitirdi, devam ediyor ve Clubbe Bruge'nin de aynı şekilde devam etmesi bir hayli ihtimal dahilinde. Danimarka'nın (13'üncü sırada) biraz performans arttırması durumunda, sonuç bizler için çok hoş olmayacaktır."

ZARAR EDERSİNİZ
Vallahi Şampiyonlar Ligi'nde Avrupa Ligi'ne düşen Manchester şehrinin iki dev takımı ve Valencia'dan sonra Trabzonspor ile Beşiktaş'ın fazla tur atlayacağına ihtimal vermiyorum.
Seneye ne olur; her şey takımların durumuna bağlı ama iki sene sonra Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılmak hayal olabilir...
Tabii bu işin bir de TV ayağı var.
Yakında Şampiyonlar Ligi'nin sözleşmesi yenilenecek. Star TV'nin bir önceliği var ama benim tüm Türk kanallarına uyarım; hesabı kitabı iyi yapmaları!
Türk futbol tarihinde; Şampiyonlar Ligi'ne eleme turlarından dahil olan takım sayımız çok az! Genelde elendik.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA