Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Monako’nun FB’lilere sınırı kapatması...

Fransa'ya bağlı özerk bir krallık olan Monako'da hükümetin aldığı karara göre; Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanşında, 3 Ağustos günü Monaco takımı ile deplasmanda karşılaşacak olan Fenerbahçe'nin taraftarlarının şehre alınmayacağı açıklandı.
14 Temmuz'da Fransa'nın Nice kentinde yaşanan terörist saldırı ve son zamanlarda Avrupa'nın birçok yerinde yaşanan terör olayları sebebiyle bu kararın alındığı belirtildi. Resmi açıklamada; 'şiddet uygulama ve zarar verme riski yüksek' olarak tanımlanan Fenerbahçelilerin, daha önceki Avrupa kupası maçlarında karıştığı olayların tekrarlanmasını engellemek için böyle bir karar alındığı yazıyor.
Dünyanın en sosyetik ülkesi Monako, bizim Kasımpaşa semtinden bile ufak bir yer ve çıkabilecek olaylardan korkuyorlar.
Bu kararda, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin de etkisi olabilir ama bu korku onları haklı göstermez. Avrupa maçlarında sadece Fenerbahçe taraftarı mı olay çıkarıyor? Rus ve İngiliz taraftarların yaptıkları unutuluyor mu? Monaco tur atlarsa ve kurada İngiliz veya Rus takımı çıkarsa, aynı yasağı onlara da uygulayacaklar mı? Hepsini geçtim, Fenerbahçe taraftarının stadyuma alınmaması haksız rekabete yol açar. UEFA bu karara ne diyecek? Özetle; fazlasıyla keyfi ve faşizanca bir karar.
Bu noktada hükümetin, Türkiye Futbol Federasyonu'nun ve Fenerbahçe Kulübü'nün, Monako'ya karşı bir yanıtı ve yaptırımı olmalı. Fenerbahçe taraftarını potansiyel suçlu, hatta terörist gibi gösteren bu faşist karara karşı tavır alınmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA