Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ESRA TÜZÜN

Bazı tedavilerden yüzüm kızarıyor

* Hipnozun son yıllarda vajinismus tedavisinde yaygın olarak kullanılması, başarılı olduğu anlamına gelmiyor. İnsanlar 'ben uyurken her şey hallolsun' diyorlar. Bu yüzden de hipnoz çok cazip görünüyor. Ancak bu problemi kendilerinin çözebildiklerini görmedikleri sürece bu sorundan kurtulamazlar. Ayrıca duyduğumuza göre hipnoz sırasında çiftler bir araya getiriliyor. Bu uygulamadan hekim olarak yüzüm kızarıyor, utanıyorum. Bu hiç etik olmayan, kötü bir uygulama! Böyle bir şey olmaz. Hipnoz sırasında olan bir şey tedavi değildir. Tesadüfen olabilir ama sorun böyle bitmiyor.

* Bir tedavi metodunun kabul edilebilmesi için öncelikle tedavi edici olduğunun kanıta dayalı olarak gösterilmesi gerekir. Benim bildiğim kadarıyla hipnozun vajinismus tedavisindeki başarısına yönelik böyle bir bulgu yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA