Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ESRA TÜZÜN

En kolay çözülen sorun

* Vajinismus, domates suyuyla da çözülebilir! Çift bu sorunu çözmeye tam olarak hazırsa; ne yaparsanız yapın sorun çözülür. Tek seanslık bir tedavi ise hastayı üzmek ve korkutmaktan başka bir şey değildir. Tek seansta sorunu çözmek adına, kadınlara ağrı kesici ve kremler veriyor, kadının korkularını daha da pekiştiriyorlar. Ağrıyacak korkusuna da 'evet ağrıyacak, biz ağrımaması için önlemimizi alalım' türünden yaklaşımlar doğru değildir.

* 'Seks terapisi' denen teknik, 8-10 seansta da uygulanabilir, 4-5 seansta da. Bu, çiftin hazır olup olmadığına bağlıdır.

* Bize başvuran çiftlerde başarı oranı hiçbir zaman yüzde 90'ların altına inmedi. Ben bir cinsel sorunla karşılaşan çiftlere 'umarım vajinismustur' diyorum. Çünkü bu en kolay çözülen sorunlardan biridir.

* Vajinismus, ilk cinsel aktivite sırasında anlaşılır. Sonradan ortaya çıkması çok nadirdir, buna 'ikincil vajinismus' deriz. Hazırlayıcı nedenler arasında iyi yapılmamış bir doğumun yırtıkları olabilir ama buna vajinismus denemez.
PROF. SUNGUR:

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA