Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Alex olmayınca...

Kayseri'ye F.Bahçe gibi büyük bir takım gelmesine rağmen tribünler bomboş. Mükemmel bir sahada gönül arzu ederdi ki, dolu tribünlerde böylesi maçlar oynansın. Fakat üzülerek görmekteyiz, bizde futbol kültürü ne yazık istenilen düzeyde değil.
İlk yarı tipik orta alan mücadelesi şeklinde geçti. Souleymanou'nun F.Bahçe'ye hediye ettiği gol de olmasa ilk devre sonucu 0-0 olurdu. F.Bahçe'nin ilk devrede karşı kalede tehlikeli sayılabilecek pozisyonu yok. Alex olmayınca önde F.Bahçe'de sorunlar başlıyor. Yani top tutan, asist yapan, gol atan, oyuncu eksikliği hemen öne çıkıyor. Bu yarı orta sahada Emre oyunun ofansif tarafında da var olmaya çalışan tek oyuncu. Güiza ayağına gelen her topu ezdi. Kazım da Alex'in pozisyonunda verimli olamayınca F.Bahçe önde çoğalmayı bir türlü gerçekleştiremedi. Kenarlardan Vederson ve Gökhan Gönül hücum girişimlerinde bulundular. Fakat üçüncü bölgeye geldiklerinde bir türlü etkili olamadılar.

GÜİZA'YI ÇIKARMAZSAN!
İkinci yarıda F.Bahçe 1-0 önde başlamasına rağmen savunmasını tamamen geriye çekti ve orta sahasını da savunmaya yakın oynatmaya başladı. Kayserispor ilk yarının sonlarında Gökhan Emreciksin'i sahaya sürdü ve Mehmet Eren'i sola çekti. Bundan sonra ev sahibi ekip F.Bahçe yarı sahasında daha fazla görünmeye başladı. Cangele'nin katılımıyla birlikte pozisyonlar üretti. Penaltı ile kazanılan golden sonra ise Kayserispor net gol pozisyonları yakalayan takımdı. F.Bahçe ise rakipten kaptığı toplarda, hücuma çıkışlarda bir türlü istenilen yeterliliği gösteremedi. Daum, Güiza gibi oyunda hiç olmayan oyuncusu varken, Kazım'ı oyundan çıkartarak Semih'i oyunu alma becerisi gösterdi!
Oyunun son bölümünde ise yine pozisyonlar bulan taraf Kayserispor'du. Ev sahibi ekip ilk yarı kendisinden beklenen performansı bir türlü sahaya yansıtamadı. Özellikle hücum bölgesinde hiçbir üretkenlikleri yoktu. Yalnız ikinci yarıda bana göre Türkiye'ye gelen en iyi yabancılardan biri olan Cangele'nin ilk yarıdaki görüntüsünden sıyrılması ve yeteneğini sahaya yansıtması, Tolunay Kafkas'ın da sistemi değiştirmesinden sonra Kayseri galibiyeti kaçıran takım oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA