Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Tayfun ateşledi

Trabzonspor görünen o ki bu yıl bırakın istikrarlı bir yapıya kavuşarak galibiyetler serisi yakalamayı; maç içerisinde bile kopuk kopuk görüntüler sergileyecek. Aynen dünkü maçta olduğu gibi... Maçın 25. dakikasına kadar koşmayan, mücadele etmeyen, ne temposu; ne kazanma azmi; ne de coşkusu olan bir takım sahada vardı. Uzun yıllardır Trabzonspor'u hiçbir karşılaşmada bu kadar sorumsuz bir görüntü içerisinde izlemedik. Kayserispor attığı gol dışında iki net gol pozisyonunu değerlendirebilse, Trabzonspor için bu maç ilk yarıda biterdi.
Savunmada Song ve Egemen her Kayserispor atağında inanılmaz hatalar yaptılar. Orta sahada Ceyhun koşmaya çalışan tek oyuncu, Colman ve Engin sorumluluk almıyor. Yattara ve Gökhan Ünal ise büyük top kayıpları yapıyor. 25. dakikadan sonra ise Hugo Broos, Engin ve Yattara'yı çıkartarak Selçuk ve Umut'u sahaya sürdü. Bu dakikadan sonra daha önde basan koşan mücadele eden ve kenarlarda organize ataklarla rakibini zorlayan bir Trabzonspor ortaya çıktı. Tayfun, Trabzonspor'un ateşleyici gücü olarak öne çıkan oyuncusuydu. Sağ kenardan sıkça hücumu destekledi ve Gökhan Ünal'a attırdığı golde payı çok büyüktü. Bana göre dünkü maçın en iyi oyuncusuydu. İlk yarının son dakikalarında Ceyhun ile ikinci golü bularak soyunma odasına daha moralli gittiler.
İkinci yarı ise Trabzonspor oyunu kendi alanında kabul etmesine rağmen rakibini az adamla yakaladığı akınlarda gol pozisyonları üretmeye başladı. Selçuk, Gabric, Gökhan Ünal ve Colman'la girilen gol pozisyonlarını değerlendiremediler.

YATTARA'YI KAZANIN
Kayserispor 10 kişi kaldıktan sonra bile kendilerini psikolojik yönden rahatlatacak üçüncü golü bulamadıkları için zaman zaman telaş içerisinde göründüler.
Alınan 3 puan Galatasaray maçından sonra bozulan morallerin yeniden kazanılması için önemli ama yukarıda belirttiğim gibi istikrarlı bir yapının kurulabilmesi kolay değil. Hugo Broos her hafta değişik oyuncu tercihleri ile sahaya çıkmanın yanında bugüne kadar belirli bir oyun sisteminde bile ısrarcı değil.
Oyuncuların büyük çoğunluğu henüz kendi performanslarının çok altında görünüyorlar. Özellikle büyük bir sakatlıktan çıkan Yattara'nın en kısa zamanda gerek fiziksel gerekse mental anlamda yeniden kazanılması gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA