Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Ruhunu arayan takım

Trabzonspor için dünkü maçtan sonra söylenecek sözümüz çok fazla. Bir takım mağlup olabilir, kötü oynayabilir fakat kötü mücadele etmez.
Ya da kötü koşmaz. Trabzonsporlu oyuncular silik, kimliksiz, bir oyun ortaya koydular.
Trabzonspor gibi bir takımın formasını giyen oyuncuların bu kadar sorumsuz olmaya hakları var mı diye düşünüyorum. Vasata ulaşan hiçbir oyuncunun olmaması maçın özetidir.
İlk yarıda Umut ile girilen gol pozisyonu ve ardından Colman'la penaltıdan kazanılan gol dışında Trabzonspor'un etkili atağı yok. Savunmayla ilerideki oyuncular arasında 60 metre var. Savunma oyuncuları hücumu, hücum oyuncuları savunmayı yapmıyor. Orta sahada Colman ve Selçuk, oyunda hiç gözükmediler.
Kenarlardan ise her zaman olduğu gibi atak girişimleri çok az. İlerde ise ayağına gelen her topu rakiplerine veren Umut ve Gökhan Ünal. İkinci yarı Umut'un yerine Alanzinho'nun girmesi de Trabzonspor'un görüntüsünü değiştirmedi. Sahada ne yaptığını bilen ve oyunu istediği gibi yönlendiren Kasımpaşa'ydı. Attıkları iki gol ise Trabzonspor savunmasının yetersizliğinin bir göstergesiydi. Üçüncü golden sonra Trabzonspor oyundan tamamen düştü ve de kaderine razı oldu.
Trabzonspor'un, Kasımpaşa maçındaki görüntüsü kendisine yakışmıyor. Yönetim artık radikal kararlar almak zorunda. Görünen o ki bu yıl Trabzonspor açısından kayıp bir yıl olacak. Yeniden bir yapılanmaya gidilmesi gelecek sezonu kurtarma açısından çok önemlidir. Aksi takdirde Trabzonspor her geçen gün sıradanlaşacaktır. Dünyada basketbol koçu denilince akla gelen ilk isim olan NBA'in efsanevi koçu Phil Jackson diyor ki "Spor dallarının çoğunda olduğu gibi basketbolda da en önemli unsur takım oyunudur. Ama tek başına yeterli değildir.
En az takım oyunu kadar RUH da çok önemlidir. Ve bu iki faktör olmadan maç kazanmak ve şampiyon olmak neredeyse
imkansızdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA