Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Oynadı, kazandı

Uzun yıllardan sonra iki Anadolu takımının karşılaştığı Süper Kupa finalinde kazanan takım Trabzon oldu. Maçın, başından sonuna kadar sahada ne istediğini bilen saha içi yardımlaşması üst düzeyde bir Trabzonspor seyrettik. Bu maçın Trabzonspor açısından en büyük kazancı ise Teofilo oldu. Geçen yıl bir türlü uyum sorununu atlatamayıp takıma hiçbir katkı yapmayan Teofilo attığı üç golle yeni sezon da takıma büyük katkı yapacağının sinyalini verdi. Oyunun ilk yarısında Trabzon orta alanda üstünlüğü ele geçirdi. Başta Selçuk sonra da Alanzinho, daha öne çıkan oyunculardı. Colman sol kenarda oyuna başladığı için verimsiz, Burak ise bir iki kez kanattan atak girişimlerinde bulunsa da çok etkili olamadı. Önde ise Teofilo çok yalnız kaldı. Ayağına aldığı toplarda ise Ömer Erdoğan ve İbrahim gibi iki sert oyuncu arasında pozisyon üretmede gerekli yeterlilikte değildi.
İkinci yarı ise oyunda her yönüyle daha farklı bir Trabzonspor seyrettik.
Alanzinho'nun adam eksilten hareketleri savunmanın denğesini bozarken Trabzonspor Colman'ın da ilk yarıya göre içe daha fazla girmesiyle birlikte pozisyonlar üretmeye başladı. Ceyhun'un vuruşunda kaleciden dönen topu Teofilo gole çevirdikten sonra Selçuk'un mükemmel pasıyla attığı ikinci golde ise mükemmel bir gol vuruşu yaptı. 2-0'dan sonra Trabzonspor oyunu istediği biçimde yönlendirip, kupayı hak ederek müzesine götürme başarısı gösterdi. Bu maç oyuncuların hem özgüvenlerini hem de camianın yarınlara daha umutlu bakabilmesi açısından önemliydi.

REKABET ARTACAKTIR
Yalnız Trabzonspor'un şu anki kadrosunu düşündüğümüzde rekabet ortamı yaratabilecek bir zenginliğin olmadığını görüyoruz. Metalist'ten alınan Jaja ise önde rekabeti artırabilir ama ortasahada sakatlıklar ve cezalar dolayısıyla eksilmeler yaşandığı zaman Trabzonspor açısından bir takım sorunları beraberinde getirecektir.
Polonya'dan transfer edilen Glowacki oldukça sakin ve akılcı bir görüntü çizdi. Duracağı yeri çok iyi biliyor ve ayrıca topu oyuna olumlu sokma becerisine de sahip...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA