Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

İkinci yarı ve Engin

Maçın başlamasıyla birlikte gördük ki; Galatasaray'ın oyun kurgusu aynen Fenerbahçe maçındaki gibiydi.
Yani oynatmamaya dönük. Sanki sıradan bir Anadolu takımı gibi. Trabzon takımının önünde 3 tane savunma ağırlıklı orta saha vardı. Misimovic ve Elano da oyunun sadece savunma tarafında varlar. İleride ise sadece Pino.
Trabzonspor ilk yarıda böyle bir kurgu ile sahaya çıkan Galatasaray önünde gerekli etkinlikte değildi. Bunun en önemli nedeni, önde oynayan Burak ve Umut'un kalabalık savunma içerisinde teknik becerilerinin gerekli yeterlilikte olmamasıydı. Sadece rakip defansın arkasına atılan toplarda pozisyon yakalamayı düşündüler. Özellikle Burak'ın ilk yarıda takımı adına olumlu diyebileceğimiz hiçbir katkısı olmadı. Hatta ayağına gelen her topu da rakibe ikram eti.
Orta sahada Selçuk ve Colman kendi savunmalarının önüne gelerek top almayı düşündüklerinden Jaja'nın bireysel becerileri dışında Trabzonspor'un Galatasaray kalesinde yakaladığı gol pozisyonu yoktu. İkinci yarı ise Trabzonspor Selçuk ve Colman'ı daha öne çıkartınca Engin de ilk yarıya göre sol kenarda daha farklı bir görüntü çizdiği için bordo-mavili ekip Galatasaray kalesinde daha etkin olmaya başladı. Servet'in hatasından Umut'la kazanılan golde, Engin'in ısrarcı takipçiliğinin büyük rolü vardı. Aynı Engin ikinci golün de pasını vererek maçın kaderini tayin eden oyuncu oldu.

JAJA'NIN ÇIKMASI YANLIŞTI
Oyun 1-0 iken Şenol Güneş'in orta sahayı güçlendirmek adına Jaja'yı oyundan alması doğru bir hamle değildi. Bunun ne kadar yanlış olduğu hemen belli oldu. Jaja önde top tutan ve top saklama becerisi üst düzeyde olan bir oyuncu. Jaja çıktıktan sonra Trabzonspor'da ileride çok fazla sayıda top kaybı yaşandığı için Galatasaray, Trabzonspor ceza alanına daha rahat ve çok adamla geldi. Bunlardan birinde Pino topa vurabilse, Galatasaray'ın beraberliği yakalaması işten bile değildi.
Sonuçta Trabzonspor aynı Fenerbahçe ile Beşiktaş gibi İstanbul'un bir başka büyüğü Galatasaray'ı da puansız göndermeyi başardı ve alınan üç puanla da liderlik koltuğuna oturdu. Gelecek hafta Bursa deplasmanı, Trabzonspor'un ilk yarıda puan sıralamasındaki yerini belirlemek açısından çok daha büyük önem taşıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA