Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Selçuk'u çok arar

"Oyunda tempoyu ayarlayan 'nokta' bir oyuncuydu Selçuk. Yokluğunda Trabzonspor orta sahasında büyük sorun var. Giray-Glowacki ikilisi de çok uyumsuz. Tur şansı zayıf"

Trabzonspor'u Benfica'ya 2-0 yenildiği ilk maçta nasıl buldunuz?
Trabzonspor'u geçen sezon ilk 11 oynayan 4 oyuncusunu (Egemen, Selçuk, Jaja, Umut) yitiren ve bunların yerine transferler gerçekleştiren yeni bir takım olarak düşünmek gerek. Yeni bir takım olmanın da birçok zorluğu beraberinde getirdiği gerçeği var. Benfica gibi uluslararası deneyimi Trabzonspor'a göre daha fazla olan ve kaliteli oyunculara sahip bir takım karşısında bordo-mavililerin oyunun belirli bölümlerinde iyi görüntü verdiğini düşünüyorum. Ancak sorunların başında savunmanın göbeğinde oynayan Giray ve Glowacki'nin uyumsuzluğu geliyor. Bu iki futbolcunun da topu oyuna iyi sokma becerileri kısıtlı. Bu yüzden Benfica, Trabzonspor'u maçın ilk 25 dakikalık bölümü ve son 20 dakikasında baskı altında tuttu.

Trabzonspor; Jaja, Egemen, Umut ve Selçuk İnan'ı arar mı?
Selçuk'u arayacağı kesin. Çünkü orta sahada oyunda tempoyu ayarlayan 'nokta' bir oyuncuydu. Yokluğunda Benfica karşısında gördük ki Trabzonspor'da bu alanda büyük sorun var. Jaja ise çok özel bir oyuncu olmasına rağmen maç içerisinde sürekli iniş çıkışlar yaşayan bir isimdi ve istikrarlı değildi. Diğerlerinin yerinin dolacağını düşünüyorum.

Benfica karşısında Trabzonspor'un tur atlama şansı nasıl görüyorsunuz?
'Çıkmayan candan umut kesilmez' diye düşündüğümüzde tur geçilebilir ama her iki takımın kadrolarını ve deneyimlerini göz önüne getirdiğimizde hiç de olanaklı gözükmüyor. Fakat Trabzonspor ilk 20 dakikada bir gol bulabilirse, Olimpiyat'taki taraftarının desteğiyle mucizeyi gerçekleştirebilir.

ARTIK İPLER KOPTU
Trabzonspor'un mevcut kadrosu lig, kupa ve Avrupa'yı beraber götürebilecek genişliğe sahip mi?
Kadronun yeterli olduğunu söyleyebilmek son derece zor. Benfica maçında kanattaki oyuncuları göz önüne getirdiğimizde, çok önemli mevkilerin alternatifleri yok. Ligin uzun bir maraton olduğunu düşündüğümüzde, kupa maçları, olası cezalar ve sakatlıkları da buna eklersek, geçen yılki gibi bu konuda önemli sorunların çıkabileceği gerçeğini kimse göz ardı etmemeli. Benden uyarması!

Kadro dışı bırakılan Engin Baytar yönetim tarafından satışa çıkarıldı. Bu konudaki yorumunuz nedir?
Çok yetenekli bir oyuncu olmasına rağmen nedense sorun çıkartma özelliği de var Engin'in. Bazen kendi kendime 'Neden ve ne için?' diye soruyorum. Fakat bu sorunun yanıtı yok. Henüz sezon başı ve sakatlıktan yeni çıkan Engin, durup dururken yine sorun çıkartarak kadro dışı bırakıldı. Bana göre artık ipler koptu. Bundan sonra Trabzonspor'da kalabileceğini düşünmüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA