Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Bir puanı kurtardı

Maçın ilk 20 dakikasına kadar Mersin İdman Yurdu daha etkili oldu. Orta alanda ayağa pası çok iyi yaparak Trabzonspor'un özellikle sol kenarından Erhan'ı savunmanın arkasına kaçırdıkları anlarda Trabzonspor kalesi için tehlikeli atak girişimlerinde bulundular. Bu bölümde Nobre'nin organize ettiği iki ataklarda Moritz ile iki net gol pozisyonun da ürettiler. Trabzonspor ise maça çok kötü bir başlangıç yaptı. Savunmanın göbeğinde Mustafa Yumlu'nun yaptığı basit hatalar, orta sahada Zokora ve Colman'ın istenilen düzeyde olmamaları ve önde de kendisinden çok şey beklenen Burak'ın ayağına gelen her topu rakibe teslim etmesi sonucunda karşı kalede etkin olamadılar. 20. dakikadan sonra ise Şenol Güneş, Serkan'ı sağ kenarın önünden orta sahaya alıp Alanzinho'yu Serkan'ın yerine koyduktan sonra Trabzonspor, Alanzinho'nun adam eksilten driplingleriyle karşı kalede daha fazla görünen takım oldu. Ama Alanzinho'nun getirdiği toplarda kendisine yardımcı ikinci oyuncuyu bulamaması yüzünden Trabzonspor'un yakaladığı net gol pozisyonu yoktu.

HAKEM SKORU ETKİLEDİ
İkinci devre yine oyuna iyi başlayan takım Mersin İdman Yurdu oldu. Yağan yağmurla birlikte 60. dakikadan sonra her iki takımın da orta alanı oyundan düştü. Trabzonspor yediği golden sonra golü bulabilmek için daha fazla risk almaya başladı. Henrique, Adrian ve Volkan gibi ofansif oyuncular sahaya girerken, bu risk nedeniyle 1-0'dan sonra Mersin'in Trabzonspor karşısında yakaladığı iki net gol pozisyonu oldu. Trabzonspor ise serbest vuruştan Moritz'in kendi kalesine attığı golle belki üç puanı bırakacağı bu maçtan bir puanla ayrıldı.
Görünen o ki, Milli Takım arası Trabzonspor'a yaramamış. Dünkü maçta Alanzinho, Tolga ve biraz da Giray dışında vasata yaklaşan oyuncu yoktu. Özellikle hücumda sadece Burak'ın göstereceği performansa bağlı olmanın dışında başka hücum girişimlerinin olmaması büyük sorun olmaya devam ediyor. Son olarak Trabzon'un yediği golden önce yan hakemin atladığı el pozisyonu yine skora doğrudan etki etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA