Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Yazık oldu!..

Trabzonspor'un bu sezon seyrettiğimiz Süper Lig ve Avrupa Kupaları'ndaki en iyi performansı... Eğer ikinci yarıda Adrian'ın kafa vuruşu 5-10 santimetre daha yana gidip golle sonuçlansa Trabzonspor bu maçta hak ettiği üç puanı alacak ve yarışta çok büyük bir avantaj yakalayacaktı.
Şenol Güneş'in böylesi bir maçta orta alandaki oyuncu seçimleri son derece doğru. Serkan gibi mücadele gücü yüksek, rakibi baskı altında tutan bir oyuncuyu orta sahada Colman ve Zokora'ya yakın oynatma hamlesi İnter'in bu bölgede oyun kurmasını çok zorlaştırdı. Yenen gol, İnter'in dün en iyi oyuncularından biri olan Alvarez'in getirdiği topta Trabzonspor savunmasının markaj hatasından kaynaklandı. Golden sonra ise Trabzonspor rakip alanda daha fazla görünmeye başladı. Bu sezon hiçbir maçta görmediğimiz şekilde savunmanın kenar oyuncularını da hücuma katarak atak girişimlerinde bulundu. Ardından Halil'in mükemmel vuruşuyla beraberliği yakaladı. Trabzonspor'da eksik olan, hücumda final pası becerisi ve ceza alanında doğru pas-şut tercihleri idi.

TİYATRO Mu İZLEDİLER!
Trabzonspor, ikinci yarıda öyle bir baskı kurdu ki, İnter kendi alanından bile çıkmakta zorlandı. Orta sahada Colman ve Zokora oyunu önde kabul ederek dönen ikinci topları almanın yanında hücuma da destek vererek ileride çoğalmayı sağladılar. Ama böylesi iyi oynadığınız bir maçta sonucu tayin edebilecek Burak dışında yaratıcı bir oyuncunun ortaya çıkması gerekirdi. İnter'in ikinci yarıda girdiği bir-iki net gol pozisyonunda kalede Tolga güven verdi.
Gelelim taraftara ya da dünkü haliyle seyirciye... Moskova'da Bolşoy Tiyatrosu'nda oyun seyreder bir görüntüdeydiler. Takım bu yılın en iyi oyununu ortaya koyarken coşkudan yoksun, karşı takımı ve hakemi baskı altına almaktan uzak bir görüntüdeydiler.
İnter grubu birinci bitirmeyi garantiledi. Artık her şey Trabzonspor'un Lille'de alacağı puan ya da puanlara bağlı. Lille, bana göre bu grubun en iyi takımı. Onun için dün gece böyle iyi bir oyundan sonra üç puanı alarak hiç değilse Avrupa Kupaları'na devam etme biletini Trabzonspor'un alması gerekiyordu. Yazık oldu!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA