Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Başbuğ aydınlatacak mı?

Genelkurmay Başkanı'na ait bir ses kaydı yayınlandı. Yapılan açıklamaya göre bu sözler Ankara'da Karargâh'ta değil, Brüksel'de bir toplantıda sarf edildi. Orada en ilginç cümle, yakalanan subaylara "izleme" direktifinin İlker Başbuğ tarafından verilmesi. Şöyle diyor Başbuğ: "Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda yaşadığımız olay. Evet bunlara biz görev verdik. Hatta ben verdim, hiç kimse de ırgalamasın. O görevi arkadaşlar icra ediyorlar. Uzun süredir icra ediyorlar. Bu adamlar sürekli orada. Bölge hassas ve bir yığın adam var orada. Benim adamımın bunu görmesi lazım; görmüyor. Bu bir hatadır. İzleniyorsunuz, bunu hissetmeniz lazım. Profesyonel yeteneklerde sıkıntı var."
Başbuğ'un izleme meselesine mutlaka açıklık getirmesi gerekiyor. Söz konusu subay, hangi sebepten dolayı takip ediliyordu? İzleme sonuçlarının kaydı tutulmamış mıydı? O günlerde, bu noktalar karanlıkta kalmış, "peşine düşülen kişinin şüpheleri haklı çıkarmadığı" belirtilerek olay kapatılmıştı. Madem direktif Başbuğ'dan geldi, gerekçe de kamuoyu ile paylaşılmalı. Ama Genelkurmay Başkanı'nın, daha ziyade, subayların izlendiklerini hissetmemelerinden kaygılandığını görüyoruz. "İzleniyorsunuz.
Bunu hissetmeniz lazım"
diyor. Tıpkı, "Psikolojik Harekât" belgelerinin ya da darbe planlarının muhtevasından ziyade, nasıl sızdıkları üzerinde durduğu gibi.
İşin "anasını" bırakmış, "danasıyla" meşgul oluyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA