Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Doğru tercih

Dink suikastında ihmali olduğu gerekçesiyle görevden alınan, ancak Ankara 14'üncü İdare Mahkemesi'nin kararıyla bu işlemi iptal ettiren eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in, kendi kararıyla göreve dönmeyeceğini okuyunca sevindim. Akyürek, Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun raporuna göre, gelişmelerden başından beri haberdar olmasına rağmen tedbir almamış, görevini ihmal etmişti. Buna mukabil İçişleri Bakanlığı Araştırma Raporu'nda, Başbakanlık Teftiş Kurulu raporunda ihmali görülen polisler hakkında bir işlem yapılmaması sonucuna varıldı. Bu arada, Ankara İdare Mahkemesi de Akyürek'i görevine iade etti.
Tek bir konu, ama rivayet muhtelif.
Gazetelere yansıyan bilgiler, Trabzon'da Emniyet Müdürü olduğu dönemde, Akyürek'in, Yasin Hayal'in "abisi Erhan Tuncel'i" polis muhbiri olarak görevlendirdiğini ortaya koyuyordu. O günlerde ve daha sonraları Yasin Hayal'in Hrant Dink'i öldürmek istediği iddiaları polise ve jandarmaya intikal etmişti.
Basında yayınlanan haberler, bende de, Başbakanlık Teftiş Heyeti raporunun belirttiği gibi, ortada bir ihmal bulunduğu şüphesini doğurdu. Ramazan Akyürek'in mahkeme kararı ile de olsa İstihbarat Daire Başkanlığı koltuğunda oturmaya devam etmesi, tartışmaların sürmesine sebebiyet verecekti. Her davada gerilim doğacak, meselenin çözüleceğine dair inançlar da iyice zedelenecekti.
Ramazan Akyürek'in koltuğunu muhafaza etmek istememesi, bu yüzden yerinde bir tercihtir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA