Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Ahmet Ersin'in siyah çantası

Yargıya siyaset karıştı mı, işte böyle istenmedik manzaralar çıkar ortaya. CHP İzmir milletvekili Ahmet Ersin, Erzurum-Erzincan hattında, en hararetli tartışmaların yaşandığı günlerde, tutuklanan MİT görevlileriyle görüştü. (29 Aralık 2009) 18 Şubat 2010'da, Eriza Otel'de, gizli tanık Erdal Z., Ömer B. ve Munzur kod adlı S.Z. ile Paradise Pastanesi'nin sahipleri Abdullah ve Erdal Erdoğan kardeşlerle bir araya geldi. 22 Şubat 2010'da ise, Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'i cezaevinde ziyaret etti.
Ve ne görelim! Eriza Otel'in güvenlik kameraları, siyah bir çanta alışverişini tesbit etmiş! CHP milletvekili Ahmet Ersin, siyah bir çantayla otelin lokantasına giriyor. Birileriyle tokalaştığı görülüyor. Sonra da bir masaya oturuyor. Elindeki çantayı ise, hemen yanındaki sütunun dibine bırakıyor. Görüşmeler tamamlanınca, Eriza Otel'den çıkıp gidiyor. Kısa bir süre sonra, siyah çantayı, Erdal Erdoğan'ın alıp götürdüğü fotoğraf karelerine yansıyor.
Milletvekili, "Çantamı otelde unutmuştum; bana getirdiler" dese de, gene, zihnimizi kurcalayan soru işaretleri mevcut. Çünkü, Ahmet Ersin, gizli tanıklarla Eriza Otel'de buluşuyor; hemen sonra, Erdal Z., S.Z. (Munzur) ve Ömer B. isimli gizli tanıklar, Erzincan Savcılığı'na giderek, ifade değiştiriyorlar, "Erzurum Savcısı Osman Şanal'dan baskı gördük; bu yüzden İlhan Cihaner aleyhinde konuştuk" diyorlar. CHP milletvekiliyle gizli tanıkları buluşturan kişiler Erdal Erdoğan ve Abdullah Erdoğan, Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in yakın arkadaşı. (Hatta gazetelerde, Paradise Pastanesi'nde birlikte resimleri bile çıktı) Milletvekili Ahmet Ersin'in unuttuğu çantayı da alan kişi Erdal Erdoğan.
CHP milletvekili, Eriza Otel'deki buluşmadan hemen sonra (20 Şubat 2010'da) Haber Türk'e, Osman Şanal'ı tertip içinde gösteren şu beyanatı veriyor: "Erzurum Savcısı Osman Şanal, Munzur'a, 'İfadeni biz yazacağız, sen de imzalayacaksın. İmzalamazsan, buradan çıktıktan sonra başına ne geleceğini garanti edemeyiz' demiş."
Yukarıdaki gazete haberi üzerine, gizli tanık Munzur, yeniden Erzurum Özel Yetkili Mahkemesi'ne çağrılıyor; kendisine Osman Şanal'dan şikâyetçi olup olmadığı soruluyor. Munzur, "Jandarma'nın zoruyla Erzincan Adliyesi'ne iki arkadaşımla gittik ve ifade metnini okumadan imzaladık" diye konuşuyor. (Munzur'un bu açıklamaları, Erzurum Özel Yetkili Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede mevcut.)
Erzurum Adliyesi'ne "Jandarma beni baskı altına aldı ve okumadan ifade imzalattı" diyen Munzur'u, birkaç gün önce, Ankara'da gördük. Gene ifade değiştirmişti. Ve gene, Erzurum Savcısı Osman Şanal'ı, CHP milletvekili Erol Tınaztepe'ye şikâyet ediyordu. Munzur'un bu davranışı, "aldığı paranın hakkını vermeye çalışıyor" diye yorumlanamaz mı?

***

CHP milletvekili Ahmet Ersin zor durumda. Siyah çantanın hesabını vermek mecburiyetinde. "Çantayı unuttum; getirdiler" diyor ama bu görüşmenin hemen ardından, 3 gizli tanığın Erzincan'daki mahkemede neden ifade değiştirdiğini açıklamıyor. Ayrıca, gizli tanıklarla ilişkiyi kuran ve sütun dibinde "unutulan" çantayı alan kişinin, Erzincan Savcısı İlhan Cihaner'in yakın arkadaşı Erdal Erdoğan olması, sadece bir tesadüf mü?
Boşuna "Siyaset, adalete müdahale etmesin" demiyoruz. Edildiği takdirde, Ahmet Ersin durumuna düşmek ihtimali var. Yalnız, kamuoyunda mahcup olmak söz konusu değil. Sanırız olay, yargıya intikal edecektir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA