Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Türkiye ve Senegal farkı

Aktüel dergisinde, birbirinden ilginç konular işleniyor. Önce, Genel Yayın Müdürü Defne Asal Er'i tebrik etmek isterim. Son sayısında, Fuat Uğur'un Senegal röportajı ilgimi çekti. Yazıyı okuduğunuzda, Afrika'nın bu yoksul ülkesi hakkında her şeyi öğrenmiş gibi oluyorsunuz. 3 sayfada bu kadar güzel mi anlatılır! Fuat Uğur, olaya öncelikle demokrasi açısından yaklaşıyor. Senegal'in dört tarafı sorunlu ülkelerle çevrili ama 1960 yılında bağımsızlığını kazandıktan sonra, rejimi, darbeyle kesintiye uğramayan tek ülke Senegal. Halkın büyük bir bölümü iki tarikat tarafından yönlendiriliyor. Ama tarikat siyasetle, siyaset de tarikatla uğraşmıyor. 300 yıl boyunca insanlarını köle olarak "ihraç" eden bu ülkenin, tabuları olmayan bir demokrasiye kavuştuğunu okuyunca, hem şaşırdım, hem de kıskandım. Fuat Uğur'a "Senegal'de ne işin vardı?" diye sormadan da edemedim. 7 saat bir yolculuk kolay değil. Meğer Yavuz Selim Okulları'nı ziyarete gitmiş. Fethullah Gülen cemaatinin bir hizmeti. Senegal çapında, sayısı 6'yı bulan bu okullar, ülkenin en itibarlı iki eğitim kurumundan biri.
Şu işe bak! Türkiye'de öğrencilere ve cemaatin ileri gelenlerine karşı eylem planları hazırlanıyor; Gülen ve arkadaşları köşeye sıkıştırılmak isteniyor. Düne kadar köle ticaretinin kurbanı olan insanların kurduğu Senegal'de ise, herkese saygılı bir demokrasi hüküm sürebiliyor ve Hizmet'in okulları, en itibarlı eğitim kurumları arasında sayılıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA