Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Tahta perdedeki çiviler

Babası, sürekli kavga eden oğluna, günün birinde çivilerle dolu bir torba vermiş. "Arkadaşınla her kavga ettiğinde, bu tahta perdeye bir çivi çak" demiş. Genç, ilk gününde, 37 çivi çakmış. Sonraki haftalarda, kendini kontrol etmeye çalışmış ve her gün daha az çivi çakar olmuş. Nihayet bir gün gelmiş, bakmış ki, hiç kavga etmiyor. Babasına haber vermiş. Babası bu defa da, kavga etmediği her gün için tahta perdeden bir çivi sökmesini söylemiş. Haftalar sonra, çocuk bütün çivileri tahta perdeden çıkartmış. Bunun haberini de gidip, babasına sevinçle vermiş. Ve işte baba nasihati:
- Aferin. Ama bu tahta perdeye dikkatli bak. Üzerindeki delikleri gör. Artık geçmişteki gibi pürüzsüz olmayacak. Arkadaşlarla tartışıp, kavga edildiği zaman, her kötü kelime bir yara (delik) bırakır. Arkadaşın seni affetse bile, derinlerdeki bu yara kolay kolay kapanmayacaktır. İyisi mi, tartışmadan önce, boğazın dokuz boğum olduğunu düşün ve öfkeyle kalkanın zararla oturduğunu unutma.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA