Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

"İşgüzarlık"

ÖSYM Başkanı Ali Demir ile konuştum.Basın toplantısında, "Neden, Meteksan işgüzarlık yaptı" dediniz diye sordum. Çünkü işin bu faslı tam anlaşılmamış. Bana şu cevabı verdi: "Master kitabı olduğu gibi dağıtmalıydı. Master kitapta, seçenekler, büyükten küçüğe, ya da küçükten büyüğe sıralanıyor. Sınava katılanlara dağıtılan kitapçıklarda ise, her aday arasında bir farklılık yaratmak amacıyla, seçenekler karıştırıldı.
Böylece, 'Cevap anahtarı sızdı; hile yapıldı' iddialarının da önü kesilmek istendi. Ama basımı yapan Meteksan Şirketi, doğrudan master kitapçığı dağıtmak yerine, cevaplarda 'doğru' şıkkını sabit bırakarak 'yanlış'ları karıştırmış; bazılarında, hem 'doğru' cevaplar, hem 'yanlış'lar sabit kalmış. Meteksan'ın basın mensuplarına dağıttığı kitapçıkta uyguladığı üçüncü yöntem ise, master kitaptaki 'büyükten küçüğe', ya da 'küçükten büyüğe' dizilişi aynen muhafaza etmek. Bu yüzden, 'işgüzarlık' olarak değerlendirdim. Eğer master kitapçığı olduğu gibi dağıtsaydı, kimse bir formül üretemeyecek ve kafalar karışmayacaktı."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA