Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Türkiye'nin gönüllü elçileri

Amerika'ya göç etmişler... Bu ülkede önemli başarılara imza atmışlar, ama anavatanlarını unutmamışlar. Unutmak ne kelime... Bir yandan Türk kültürünü tanıtmak, öte yandan uluslararası camiaya Türk tezlerini anlatmak için kolları sıvamışlar.
Turkish Coalition of America ve Turkish Cultural Foundation isimlerini taşıyan iki vakıf kurmuşlar.
Kazandıklarını, bu amaç için harcıyorlar.
www.turkishculture.org, www.turkishcultureshop.org, www.turkishmusicportal.org, www.turkish-cuisien.org isimlerini taşıyan 4 adet portalda, Türk mutfağının özel yemeklerinden müziğine, ninnilerine, el sanatlarımıza ve tarihi eserlerimize kadar Türkiye'nin bütün kültürel birikimi yer alıyor. Ayrıca Türk sanatçılarının ABD'de tanıtılması için de maddi katkı veren bu vakıf, her sahada etkili isimleri ülkemize davet ediyor. Davetliler arasında çok sayıda ABD'li parlamenter de bulunuyor. Onları Türkiye'de ağırlıyorlar ve seçim kampanyalarına destek veriyorlar.
Bütün bu faaliyetler için milyonlarca dolar harcıyorlar. "Kim bunlar?" diyeceksiniz. Bana çok ısrar ettiler; "Sakın ismimizi verme" dediler. Ama ben dayanamayıp, gene de bütün bu vakıf faaliyetlerin yönetenlerin Yalçın ve Serpil Ayaslı çifti olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA