Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Güven bunalımı

BDP'li Ahmet Türk ve Sırrı Sakık ile konuştum. Yüksek Seçim Kurulu'nun kararından, doğrudan hükümeti sorumlu tutmamakla birlikte, iktidarın iyi niyetle hareket etmediği hususunun altını çiziyorlar. Meselâ Ahmet Türk, milletvekilliğinin iadesi konusunda, AK Parti'den destek görmediğini belirtirken, başından geçen bir olayı da hatırlattı: "12 Eylül referandumunda değiştirilen anayasanın ilgili maddesi, parti kapatılsa bile milletvekilliğinin düşmeyeceğini öngörüyordu. Bunun üzerine, Anayasa Mahkemesi'ne müracaat ettim. Eski madde ortadan kalktığı ve dönem de bitmediği için, milletvekilliğimin iadesini istedim. Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildi. Ama, şöyle bir durum var. Anayasa Mahkemesi'nin eski üyeleri iade lehinde oy kullandılar; bu iktidar döneminde atanan üyeler aleyhte oy verdi."
Ahmet Türk, bu konuda başka bir yorum yapmadı.
Sırrı Sakık, anayasa değişikliği sırasında, parti kapatmayı zorlaştıran madde görüşülürken, 5 BDP'linin destek amacıyla Genel Kurul'a girdiğini ve değişiklik lehinde oy kullandıklarını söyledi. Buna rağmen, 330'un altında oy çıktığı için, söz konusu madde paketten düşmüştü.
Sırrı Sakık, AK Parti milletvekillerinin fire verdiğini, ama sorumluluğu BDP'ye yükleyen AK Partili yetkililerin, "BDP'liler, Genel Kurul'a girip, madde aleyhinde oy kullandılar" dediğini hatırlattı.
Sanırım, ortada her şeyden önce bir güven bunalımı var. Eğer AK Parti, BDP dar geçitteyken "Elimden geleni yapıyorum" izlenimini yaratabilmiş olsaydı, bugün kimse, onun iyi niyetinden şüphe etmezdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA