Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Dokundu ama yanmadı

İlhan Cihaner, CHP listelerinden milletvekili adayı. Birgün gazetesine verdiği beyanatta şu cümlelerine rastladım: "Öncelik, halk düşmanı siyasi iktidardan kurtulmaktır. Benim aday olup olmamam önceliği değiştirmez."
Yakın zamana kadar savcılık görevinde bulunan bir adalet mensubuna bu üslûp yakışıyor mu? Önemli davaların savcı ve hâkimlerini, "yandaş" diye niteleyen CHP yetkilileri, Cihaner'in sözlerini acaba nasıl değerlendirecek? "Bu da bizim yandaşımız" mı diyecek?
Ayrıca, bir yandan inançlı kitlelere açılacağını söyleyen bu parti, bünyesine cemaatlere "çete" gözüyle bakan bir kişiyi aldığının farkında mı? Bakın Cihaner, Birgün'e verdiği röportajda, Gülen cemaatinden söz ederken ne demiş: "Bunlar sadece dinin belli bir yorumunu yaşayan gönüllüler hareketi mi, yoksa MİT müsteşarlarına kadar birçok insanın söylediği gibi, kamuda kadrolaşan, inanılmaz bir paraya hükmeden, nihai olarak bu ülkenin yönetimine ve işleyişine tamamen hâkim olmayı amaçlayan, her türlü suçu işleyebilecek, hiçbir ahlâki/ hukuki sınır tanımadan, o altyapıyı hazırlamaya çalışan bir suç çetesi mi? Bu yönde çok ciddi iddialar ve iddiaları destekleyen çok fazla delil var."
Bu sözlerden, Cihaner'in, Gülen hareketi hakkında çok olumsuz bir kanaate sahip olduğu anlaşılıyor. Zaten Cihaner, aynı röportajda, Gülen'in aleyhinde herhangi bir işlem başlatanların hemen itibarsızlaştırıldığını ve yıpratıldığını da belirtiyor.
Biz Türkiye'de hep yargı bağımsızlığından söz ediyoruz. Ama maalesef, bağımsızlığın tarafsızlığı sağlamadığını Cihaner örneğiyle de kanıtlamak mümkün. CHP, inanmış kitlelere son derece itici gelecek bir ismi, biraz da YSK kararıyla ve kim bilir kimlerin ısrarlı telkinleriyle bünyesine aldı. Bu durumda, "Gülen'e dokunan yanıyor" cümlesi doğru değil. Çünkü Cihaner, Gülen'e dokunduğu için şimdi milletvekili oluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA