Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Memecan'ın gözünden Davos'taki CEO'lar

Karikatürist Salih Memecan'dan Davos'ta aralarında Delphi ve Novartis'in başkanlarının da bulunduğu bir oturumda sunum yapmasını istemişlerdi. Katılanların hepsi dev şirketlerin CEO'ları ve tartışılan konu da CEO'lar idi. Doğrusu bu toplantıyı Davos'ta izlemiş olmayı çok isterdim ama toplantının detaylarını Memecan'dan dinlemekle yetindim bu kez. Uzaktan izleyebildiğim kadarıyla Davos'ta da en sıcak konulardan biri dev şirketlerin tepesindeki profesyonellerle ilgili polemikler ve yeni trendlerdi...

Daha çok siyasi konularla ilgili Sabah Gazetesi ve dünya basını için karikatürler çizen Salih Memecan, sunumuna başlarken haklı olarak, "Bana CEO konusu uzak aslında. Ama şimdi böyle bir görev verildi, ben de uygun bir sunum hazırladım" diyor ama CEO'larla ilgili ciddi mesajlar veren 6 çizgi filmi göstermeye başladığında, öyle bir an geliyor ki, oturuma katılan CEO'lardan biri, 'Bize artık söyleyecek bir söz kalmadı, herşey çok açık' diyerek beğenisini dile getiriyor. Peki Memecan'ın çizgilerine takılan bu konular neler? Benim en hoşuma giden CEO'yu paratoner olarak gösteren animasyondu. Her ne kadar şirket kar ettiğinde, yıldızı yükseldiğinde, bu CEO'nun başarısı olarak görülse de en ufak bir krizde ya da işler iyiye gitmediğinde suçlanacak kişi belli değil midir? Memecan, şirketin tepesinde şimşekleri üzerine çeken paratonere yapışmış bir CEO'yla konuyu pek güzel özetlemiş.

Bir diğer konu da şirketin değerini yüksek göstermek için CEO'ların paraya boğulması ve bir anlamda hava atılması. Memecan'ın çizgilerine bu durum tepesinde bir çuval para olan kral görünümündeki CEO'yla yansımış. Dünyada CEO'larla ilgili bir diğer tartışma da şirketin durumu kötüye gitse dahi, CEO'nun şirketten alacağı paranın asla düşmemesi, bir ömür kendisine yetebilecek olan gelirinden asla olmaması. Memecan bunu da düşmekte olan bir uçaktan paraşütüyle atlayan bir CEO'nun harika bir sahilde hamakta güneşlenir pozisyona geçişindeki hızıyla anlatmaya çalışmış. İlginizi çeker düşüncesiyle bu animasyonlardan iki kareyi yayınlıyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA