Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

'Akşama bir sürprizim var' demişti, meğer sürpriz Şivan Perwer'miş

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Berlin'deki Uluslararası Turizm Fuarı'nın koridorlarında yürüyoruz. Bakan Günay, sürekli "Akşama bir sürprizim var" deyip duruyor. Oysa ben akşama kalamayacağım. Uçuşum var. O nedenle ısrar ediyorum söylemesi için. ""henüz netleşmedi ama söz sen gitsen bile arayıp söyleyeceğim."
Nitekim önceki akşam 23.30 gibi uçaktan indiğimde telefonumda bir sürü cevapsız arama buluyorum. Hepsi de Berlin'den. O sırada yine çalıyor telefonum ve Bakanın danışmanı Ertuğrul Bey'in benimle görüşmek istediğini söylüyor. Günay'ı telefonda müthiş heyecanlı buluyorum. "Bak sözümü tuttum" diyor ve kısaca kaçırdıklarımı anlatmaya başlıyor.

Medeniyetler Korosu

Türkiye'nin hoşgörü yüzü olan ve üç semavi dinin temsilcilerini de barındıran Antakya Medeniyetler Korosu'nun Berlin'de bir konseri vardı ve Türkiye ekibi de bu konserde olacaktı. İşte sürpriz de orada olmuş. Tam 33 yıldır sürgünde yaşayan, Kürt müziğinin önemli ismi Şivan Perwer, Bakan Günay'ın davetiyle bu konsere gelmiş. Günay telefonda Medeniyetler Korosu'nun 'Memleketim' şarkısını söyleyip bitirdikten sonra salonun bis yaptığını ve o esnada kendisiyle birlikte Şivan Perwer ve aralarında Diyarbakır milletvekili Abdurrahman Kurt ve Ufuk Uras'ın da bulunduğu bir grupla sahneye çıkıp hep birlikte bu şarkıyı söylediklerini anlattı. "Çok güzel bir akşamdı" diyen Günay yaptığı bu sürprizden oldukça mutlu görünüyordu telefonda.
Kısacası demokratik açılım Berlin'e taşınmış ve Ertuğrul Günay kendi dilinde yani Kürtçe şarkı söylediği için ülkesine gelemeyen Şivan Perwer ile Türkiye'nin arasını daha da sıcaklaştırdığı için mutlu olmuştu.
Umarım, sanatçı Perwer yakında çok özlediği bu topraklara kavuşur.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA