Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Celebrity* bizim uçakmış meğer!

Önceki gün Berlin'e Boeing 777 ile gittiğimizi yazmıştım ama yaşadıklarımızdan söz etmemiştim. Berlin Tegel havalimanına inen dev uçağın merdivenlerine yönelirken birden Alman gazetecilerin ve fotoğrafçıların arasında bulduk kendimizi.
Yanımızda modacı Atıl Kutoğlu da vardı ve Atıl etrafa şöyle bir baktı ve "Sanırım uçakta bir *celebrity (ünlü) var. Acaba kim" diye sordu. Ama baktım cevap hemen gelmiyor. İnince görevliye "ne oluyor" diye sordum.

777'ye Berlin'de ilgi çok

Meğer celebrity bizim uçakmış! Evet THY'nin kiraladığı Boeing 777 ilk kez Berlin'e iniyormuş. Hem THY'nin ilk seferi, hem de 777 yılda bir ya da iki kez geldiğinden, Almanlar da merak etmiş ve heyecanlanmış. Atıl'a dönüp, "Farkında değilmişiz, celebrity uçakmış meğer" deyince epey güldük.
Ertesi gün Berlin Turizm Fuarı ITB'de THY'nin standında THY Kurumsal İletişim Başkanı Zeki Çukur'la buluşup hem biraz bilgi aldım, hem de 777'yi similasyon aracında yanımdaki Alman pilotun da yardımıyla kullanıp, Tokyo şehrinin üzerinde turlar atıp başarıyla (!) indirdim. THY'nin elinde 4 tane 777, 12 adet de verdiği siparişi var. Bu yıl sonuna kadar 5'i gelecekmiş. Zeki Çukur, Berlin'e bilerek 777'yi indirdiklerini, uçakta Hindistan, Tayland, Singapur, Birleşik Arap Emirlikleri ve İran'dan turizmci yolcular olduğunu söyledi. Ve de öğrendik ki uçağın 38 tane de pahalı yolcusu varmış. THY bir anlamda dünyanın en önemli turizm etkinliği olan ve Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri tarafından bizzat 6 milyar euroluk bağlantıların yapılacağını açıkladığı ITB Berlin'de kendi reklamını iyi yapmış oldu.

***
Tokyo şehrinin üzerinde dolaşıp Boeing 777'i başarıyla piste indirdim desem inanmazsınız herhalde(!) Ama en azından denedim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA