Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

17 bin çocuğa ücretsiz sanat atölyesi!

Hafta sonu Sabancı Müzesi Genel Müdürü Nazan Ölçer ve Akbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Binbaşgil'den aldığım bir davet nedeniyle 4 yaşındaki oğlumla müzenin yolunu tuttum.
Artık şirketler ne kadar çok kâr ettiklerinden ziyade bu toplumdan aldıklarını tekrar topluma nasıl verdiklerini anlatma derdindeler. Akbank da böyle bir tutum sergiliyor.
Binbaşgil'den öğrendim ki Akbank, müzede çocuklara yönelik yapılacak çeşitli atölye çalışmalarını desteklemeye başlamış. Amaçları bu projeden 17 bin çocuğu ücretsiz faydalandırmak. Şu anda müzede olağanüstü güzellikte bir sergi var. 'Karşıdan Karşıya' isimli sergiyle ilgili bir eğitim programı hazırlamış müze. Çocukları Erken Tunç Çağı ile tanıştırıyor, Anadolu ve Kiklad Adaları arasındaki benzerlik ve farklılıklara dikkat çekiyor, arkeolojinin önemini anlatıyor. Eğitimin önemi de bir kez daha ortaya çıkıyor. 4 yaşındaki bir çocuğun sıkılmadan, nasıl büyük bir ilgiyle anlatılanları dinlediğini görüp şaşırıyorum. Hem sergi dolaşan çocuklar, hem de atölyeye girip, heykelcikler yapıp, onları boyuyorlar. Hem çok kapsamlı olması hem de binlerce çocuğa ulaşacağı ve sanatı demokratikleştirdiği için projeyi çok beğendim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA