Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

RAMPA ilk yılında MOMA'ya satış yaptı!

Hazır Arif Suyabatmaz'ı bulmuşken, henüz 1 yıllık olmasına rağmen sergilenen eserlere MOMA gibi önemli müzelerin ilgi gösterir hale geldiği RAMPA Çağdaş Sanat Galerisi'yle ilgili merak ettiklerimi de soruyorum. Suyabatmaz, aynı zamanda Enka Holding'in kurucusu Şarık Tara'nın da damadı. Kendisi gibi mimarlık eğitimi alan ve çağdaş sanatla ilgilenen Leyla Tara'yla evli olan Suyabatmaz, çok sanatçı yerine az sanatçıyla yol aldıklarından söz ediyor. New York'un ünlü müzesi MOMA, galerinin sergilediği sanatçı Cengiz Çekil'in 'Günce' isimli eserini satın alınca RAMPA'nın kurucuları pek bir sevinmiş. Suyabatmaz, "Bir müze bir eserle ilgilendiği zaman biz koleksiyonerleri bekletiyoruz. Tabii ki eserlerin müzelerde sergilenmesi çok daha hoşumuza gidiyor" diyor.
Öğreniyorum ki bir başka eserle de İngiltere'nin ünlü TATE müzesi ilgileniyormuş. RAMPA, eylül ayında İstanbul Bienali'ne paralel olarak Ergin Çavuşoğlu' nun 'Başkalık' isimli sergisini açacak, kasımda da Leyla Gediz sergisine ev sahipliği yapacak.
Öyle görünüyor ki Türk çağdaş sanatı yurtdışında daha çok ilgi görmeye başladı. Suyabatmaz, bu yıl Viyana ve Hong Kong fuarlarına katıldıklarını ve çok iyi tepkiler aldıklarını anlatıyor. Hatta öyle ki RAMPA, Hong Kong'da en iyi standlardan biri seçilmiş.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA