Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

4 yıldır Türkiye'de yatırım gözleyen Cerberus ortağını Davos'ta bulmuş!

Öyle görünüyor ki Davos toplantıları iş dünyasına önemli kapılar açmaya devam ediyor. Nitekim Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk ve kurmaylarının, 23 milyar doları yöneten dünyanın önde gelen özel yatırım fonu şirketi Cerberus Capital Management'ın tepe yöneticileriyle yolu 2011 Ocak ayında Davos toplantısında kesişmiş.
Önceki gün aralarında Ali Koç, Zafer Yıldırım, Zafer Kurşun, Fatih Karamancı ve Doğan Bolak'ın da bulunduğu bir grup işadamı, Doğuş Grubu Başkanı Ferit Şahenk'in önemli bir iş anlaşmasına tanıklık etmek üzere For Seasons oteldeydi.
Türkiye'nin önde gelen yatırım bankacısı Metin Ar'ın direksiyonundaki Garanti Yatırım'ın, Cerberus ile Türk şirketlerine ortak yatırım yapmak üzere attığı imza ile proje finansmanı sağlayan en büyük finansal kurum Doğuş olacaktı.
400 milyon dolarla start alsa da 3 ay sonra 1 milyar dolarlık bir fon büyüklüğünden söz ediyoruz. O nedenle aynı zamanda iyi bir gurme olan Metin Ar'ın seçimiyle hazırlanan özel mönüde 17 çeşit yemeği minik tabaklarda ayakta tadarken işadamlarının en büyük merakı Türkiye'de daha büyük bir fon olup olmadığıydı.
Şahenk'e bu anlaşmayla en büyük fonun kendilerinde olup olmadığını sordum, emin olmamakla birlikte Actera'dan söz etti. İshak Antika, Murat Çavuşoğlu ve Yağız Çekin gibi bu işin önemli isimlerini bir araya getiren Actera'nın da açıklanmamakla birlikte yaklaşık 700-800 milyon dolarlık bir fon büyüklüğü olduğu konuşuluyor. Bir de tabii Acıbadem hastanelerine yaptığı yatırımla dikkat çeken Abraj Capital var. Şahenk, 'Sanırım en büyük olacak' dedi o nedenle.
Son derece sıcakkanlı ve samimi bir görüntü veren, ABD başkanlarından baba Bush'un yardımcısı Dan Quayle ile ayak üstü yaptığım sohbette, Türkiye'nin yaklaşık 4 yıldır yatırım yapmak için gündemlerinde olduğunu öğreniyorum. 'Peki niye 4 yıl beklediniz, daha önce gelmediniz' diye sorunca, 'Çünkü iyi bir ortak arayışındaydık. Bu ortağı Davos toplantıları sırasında bulduk. Doğuş'a çok güveniyoruz' diye açıkladı.
Türkiye'nin istikrarlı büyüme trendi ve önümüzdeki yıllarda da yüzde 6-7 oranında büyüme beklentisi de Cerberus'un yatırımını tetiklemişti.

Star tv ile yeni bir alan!

Dün Star televizyonu ile medya yatırımlarını ciddi bir boyuta taşımak üzere olan Ferit Şahenk, başta medya grubunun lideri Erman Yerdelen olmak üzere CEO Hüsnü Akhan ve Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen ve holding yönetim kurulu üyelerinden Gönül Talu gibi tüm kurmayları ile karşımızdaydı. Şahenk, 'Hayırlı olsun Star tv' şeklindeki iyi dileklerime, 'ntv haber kanalımız. Hayırlısıyla Star ile de yeni bir alanda olmak istiyoruz' demekle yetindi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA