Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Ülker'in yol haritasında Uganda ve Somali var!

Ülker ve Godiva markasının sahibi Yıldız Holding'in direksiyonundaki Murat Ülker'in yolu geçenlerde Uganda'ya düştü. Biliyorum çünkü bir gün önce söyleşi için buluşmuştuk.
O gün, röportajı gününde okuyamayacağını, çünkü internetin hiç olmadığı yerlere gittiğinden söz etmişti. Niye diye sorduğumda, yeni iş olanaklarını araştırdıklarını söylemiş, güvenli mi şeklindeki soruma da gülümseyerek, "aşılarımı oldum" diye yanıt vermişti.
Türkiye büyüme rakamı ile başta ABD ve Avrupa'nın önde gelen ülkelerinde yaşayan işadamları olmak üzere dünyayı kıskandıran bir gelişme içinde. Her ne kadar konuştuğum pek çok kimse yüzde 8.8'lerde olan büyüme rakamını, 2012'de daha gerçekçi olarak niteledikleri yüzde 5-6'larda seyredeceği kanısına varsa da ekonomideki bariz büyüme herkesi imrendiriyor. Öyle görünüyor ki Murat Ülker gibi bu büyüme rakamına katkı yapan patron ve yöneticiler de yeni pazar arayışları için şu sıralar akla gelmeyecek ülkeleri turlamaktan vazgeçmiyor.
Somali'ye Kızılay kanalıyla bebek maması ve süt gönderdiklerini, Suriye sınırındaki mültecilere de her ihtiyaç duyulduğunda gıda malzemesi yüklü kamyon çıkardıklarını anlatan Ülker'in ekibi şu sıralar Somali'de yeni iş olanakları için araştırma yapmakla meşgul.
Murat Ülker, sohbetimizde, daha henüz bir netice çıkmadığını ama Somali'de balık olduğunu, kendilerinin de balık konservesi yaptığını hatırlatarak bu konularda bir girişimleri olabileceğini ima etmişti.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA