Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Atıl Kutoğlu'nun emeğine devlet nişanı!

Dünyanın en önemli klasik müzik festivallerinden Salzburg Festivali'nin açılışında Avusturya Başbakanı Werner Faymann'ın eşi Martina Faymann'ın üstünde şık bir kıyafet vardı. Öğrendim ki bu yaz Avusturya Başbakanı Faymann'ın eşi, tam dört kez önemli davetlerde giyeceği kıyafetler için uzun yıllardır Avusturya'da yaşayan Türk modacı Atıl Kutoğlu'nun kapısını çalmış. Martina Faymann, festivalde şık bir bluz ve pantolon takım giymişti.
Kutoğlu, yaklaşık 20 yıldır İstanbul ve Viyana arasında mekik dokuyor. İstanbul Nişantaşı'nda her ne kadar şık dükkanını yeni açmış olsa da Vinaya'daki show-room'u Avrupa Kraliyet ailesinin mensupları, ünlü yıldızlar tarafından sıkça ziyaret ediliyor. Diyebilirsiniz ki Avusturya'da nereye baksan ya prens ya prenses! Evet öyle olabilir ama onları giydiren modacılar arasında sempatikliğiyle Atıl Kutoğlu'nun öne çıkmasını Türkiye'nin tanıtımı açısından önemsiyorum.
Önceki gün Atıl Kutoğlu ile sohbet ettiğimde bu kez öğrendim ki Avusturya Hükümeti Kutoğlu'na bir devlet nişanı vermeye hazırlanıyormuş. Daha önce yaptığı işler nedeniyle birçok tanınmış işadamına verilen "Yüksek Devlet Nişanı" için Avusturya Ekonomi Bakanlığı Kutoğlu'na bir mektup yazmış ve yakında nişanın törenle takdim edileceğini bildirmiş.
Atıl Kutoğlu, en son 7 Eylül'de yapılan Fashion Week'te erkek koleksiyonunu da ilk kez sergilemişti. Nerden çıktı bu erkek koleksiyonu diye sorunca, son zamanlarda yaptığı işler kadar kılık kıyafeti ve yüzükleriyle adından söz ettiren Haluk Akakçe'nin tasarımlarını tercih etmesine atıfta bulunarak, erkek koleksiyonun vaktinin geldiğini düşünüp, bu işe giriştiğini söylüyor, aldığı siparişlere bakılırsa hiç de pişman değil.



Avusturya Başbakanının eşi Martina Faymann, Salzburg Klasik Müzik Festivali'nde modacı Atıl Kutoğlu'nun tasarladığı bluz-pantolon takımı giymişti.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA