Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

F1'de Türkiye'de ekip çok iyi iş çıkardı!

Hazır karşımda Provera'yı bulmuşken, geçen yıl Türkiye'de üretilmesine karar verilen Formula 1 araçlarının lastikleriyle ilgili verdiği karardan memnun olup olmadığını da sordum. Aslında, Pirelli'nin İzmit'teki tesislerinde üretilen yüksek teknoloji ürünü bu lastiklerin performansı, birinci sezonu henüz biten Formula 1 yarışları ile tüm dünyaya gösterilmişti. Öyle ki Brezilya'daki yarışlardan hemen sonra F1 Başkanı Bernie Ecclestone bir açıklama yapmış ve 'Yarışların kazananı Pirelli' demişti. Yani lastiklerin performansından herkes memnun kalmıştı. Provera da zaten benim soruma, 'Türkiye'deki ekip çok iyi iş çıkardı. F1 lastikleri çok iyi sonuç verdi yarışlarda. Tebrik ediyorum' diyerek duyduğu memnunuyeti dile getirdi.
F1 lastiklerini Türkiye'deki fabrikada üretme kararının tamamen kendi kişisel kararı olduğunu ve böyle bir karar vermiş olmasında, İzmit fabrikasının niteliklerinin, gelmiş olduğu noktanın ve insan gücünün çok etkili olduğunu söyledi. Provera da Türkiye ekonomisini yakından takip ediyor ve başta kendi ülkesi olmak üzere Avrupa'daki krizin esamesinin okunmadığı gibi büyüme rakamlarından da çok etkilendiğini ve yatırım yapmaya devam edeceklerini söylüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA