Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Pirelli Başkanı: İtalya sorunları aşar

İtalya, yaşanan ekonomik sıkıntıyı ve borç yükünü hafifletmek için 30 milyar euroluk ekonomik paketi yürürlüğe koyduğu gün, ülkenin en başarılı markalarından olan Pirelli'nin direksiyonundaki Marco Tronchetti Provera ile sohbet etme fırsatı yakaladım.
Provera'da ülkenin geleceğine ait bir tedirginlik ya da korku yoktu. 'Bu hafta Avrupa için en zor haftalardan biri oldu sanırım' diye girince söze, Provera, 'Evet gerçekten çok kritik bir hafta ama ben iyimserim. Sorunların üstesinden gelinecek. İtalya'nın yeni Başbakanı ve Ekonomi Bakanı Mario Monti ve ekibinin meclisten geçen ve çok ciddi tedbirler içeren paketi ciddiyetle uygulayacağına ve önümüdeki dönemin iyi olacağına inanıyorum. Ne derseniz deyin, bugün İtalya Avrupa'nın en güçlü bir kaç ekonomisinden bir tanesi' dedi.
Pirelli Başkanı iyi bir yıl yaşayan kendi şirketinin sonuçlarıdan hayli memnun. Belki de o nedenle, bu yıl 39'uncusu yayımlanan dünyaca ünlü Pirelli Takvimi'nin New York'taki dünya lansmanında keyfine diyecek yoktu. 5.8 milyar euro cirosu olan Pirelli, özellikle geçen yıl yüksek teknoloji ürünü lastikleriyle cirosunu yüzde 10 artırmayı başarmıştı. Türk Pirelli Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Garanti Yatırım genel müdürlüğü koltuğunda da oturan Metin Ar'a New York'ta sohbet sırasında Provera'nın İtlaya ekonomisi ve AB'nin durumuyla ilgili iyimser yaklaşımını anlattım ve kendisinin bir yatırım bankacısı olarak durumu nasıl gördüğünü sordum. Ar'a göre de İtalya zenginleri varlıklarında bir parça azalmaya sebebiyet verecek pakete ve bu paketi uygulayacak hükümete destek verecek. Ar, buraya gelmeden önce katıldığı bir toplantıda Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen'in yaptığı bir tespite katıldığını ve normal şartlarda krizdeki AB ülkelerinin, bankaların batması gerektiğini ama onlar batarsa herkesi büyük oranda etkileyeceğini, bu yüzden de kimsenin bu ülkeleri ve bankaları batırmayacağını söyledi. Tabii Ar, tüm bunların sonucunda yani 2010-2030 arası dönemde daha fakir bir ABD ve Avrupa ülkeleri görüleceğini ve gelişmekte olan ülkelerin daha zenginleşeceğini öngörüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA