Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

McKinsey Türkiye'den önemli transferler!

Doğrusu son zamanlarda McKinsey Türkiye'nin bankacılık sektörüne gönderdiği isimler dikkatimi çekiyor. İş dünyasında herkes bilir ki McKinsey gibi danışmanlık şirketlerinde çalışan parlak isimler daha sonra büyük şirketlerde, bankalarda önemli yerlere gelir. Bu kural son yıllarda da bozulmuyor ama bence daha bir dikkat çekici hale geldi.
Örneğin Hollanda merkezli ING Bank'ın 1.5 yıl kadar önce genel müdür seçiminde olduğu gibi. Çünkü yeni genel müdür hem çok genç hem de üst düzeyde pek de alışık olmadığımız üzere bir kadındı. 35 yaşındaki Pınar Abay, 1998'de girdiği McKinsey Türkiye'de en son yönetici ortak gibi önemli bir pozisyona kadar gelmiş ve ING Bank'ın teklifi üzerine 2011 Ekim ayında bankacılık sektörüne geçmişti. McKinsey'nin tüm ekibi gibi Pınar Abay'ın da son dereci iyi okullarda okumuş olduğunu belirtmeme gerek yok sanırım.
Bir diğer dikkat çekici isim Finansbank'a 2008 yılında Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak gelen Temel Güzeloğlu. 2 yıl kadar önce Finansbank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanan Güzeloğlu da McKinsey kökenli yöneticilerden. Güzeloğlu, McKinsey'de proje müdürü olarak 3 yıl çalışmıştı. Finansbank Genel Müdür Yardımcısı Erkin Aydın'ın da McKinsey kökenli orduğunu hatırlatayım.

Garanti ve Onur Genç
Benim özellikle dikkatimi çeken bir diğer isme gelince... Garanti Bankası'na Bireysel Bankacılık, Özel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak katılan Onur Genç, Mckinsey&Company Danışmanlık Şirketi'nin Kıdemli Ortağı ve Türkiye Genel Müdürü gibi önemli bir pozisyonda çalışıyordu.
2012 yılının mayıs ayında Garanti Bankası'na geçtiği zaman finans dünyasında herkes Onur Genç'in, Garanti Bankası'nın genel müdürlüğünü Ergun Özen'den zamanı gelince devralacağını konuşuyordu. Hatta Onur Genç'in McKinsey'deki ortaklığından bu nedenle vazgeçtiği söyleniyordu.
Aslında çok daha önce genel müdürlük görevinden ayrılmak istediği bilinen Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen 6 ay sonra bu görevinden kendi isteğiyle ayrılacağını patronu Ferit Şahenk'e de çoktan bildirmişti zaten.
Sanıyorum ki McKinsey Türkiye, bankacılık sektöründeki üçüncü genel müdürünü yakın bir zamanda Garanti Bankası'ndan çıkarmış olacak.
Kuşkusuz her şey değişebilir, verilmiş kararlar da. Dediğim gibi bu yazdıklarım finans piyasalarında son günlerde en çok konuşulan olasılıklar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA