Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Simit Sarayı'nda en iyi ciro Oxford Caddesi'nde!

New York'tan simit hikâyeleri!

Simit Sarayı'nın CEO'su Abdullah Kavukçu, New York'ta şube açacaklarını ilk kez 2013 sonlarında yayınlanan İş'te Hayat programımda açıklamıştı. İşte o şube 2014 kasım ayı içinde hem de söyledikleri gibi New York'un ünlü 5. Cadde'sinde açıldı.
Geçen hafta bir iş seyahati için yolumuz karlar altındaki New York'a düşünce, gazeteci arkadaşlarımla birlikte Simit Sarayı'nı görmek istedik.
Tesadüf bu ya Abdullah Kavukçu'yu telefonla aradığımızda, onun da New York'ta olduğunu öğrendik.
Bunun üzerine New York'ta en sevdiğimiz şey için, yani Türk çayıyla simit yemeye ve sohbet etmeye Kavukçu ile buluştuk. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugünlerdeki seyahati için birçok işadamı gibi Kavukçu da yolunu New York'a düşürmüştü.
Bazı yatırım bankalarından davet aldığını söyledi.
Caddenin en işlek noktalarından birinde iki katlı son derece güzel dekore edilmiş şubede adeta yok yok. Öyle ki Simit Sarayı'nın başka şubelerinde olduğu gibi burada da simit cironun sadece yüzde 10'unu oluşturmaya başlamış. Simit hamburgerler özellikle çok beğeniliyormuş.
Simit Sarayı Londra'da da Oxford Street üzerinde yeni bir şube açmıştı.
Başka ülkelerde de açılmış 100'e yakın şube olduğunu bildiğimizden en iyi ciro yapan Simit Sarayı'nın hangi ülkede olduğunu merak ettik. Kavukçu'dan öğrendik ki ciro açısından birinci sırada Londra'daki, ikinci sırada Mekke'deki ve 3'üncü sırada da New York şubeleri yer almış.
Simit Sarayı hem New York'ta hem de Londra'da 10'ar şube açmak istiyor.
Kavukçu, 'Oxford Street'te ikinci şubeyi açmak üzere hazırlıklarımız sürüyor. New York'ta da önemli bir meydanda ikinci şubeyi açacağız ama kira sözleşmesini henüz imzalamadık.
İsim vermek istemiyorum'
diyor. Simit Sarayı bu yıl yurtdışında toplam 55 şube daha açarak katlanarak büyüme, ciroyu 500 milyon liraya çıkarma hedefi yapıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA