Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Mustafa Koç'un beyin takımı

Koç Holding'de Mustafa Koç'un kapısı herkese açıktı. Öyle ki özel ya da iş, bir şekilde Mustafa Koç ile konuşmak isteyen herkes bu amacına zorlanmadan ulaşıyordu. Duvarları olmayan, hiyerarşik bir hava yaratmaktan hoşlanmayan 'iyi' insandı Mustafa Koç. Holding merkezi Nakkaştepe'de grup başkanları hep birlikte Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç'a uğrayıp baş sağlığı dileğinde bulunmuşlar. O toplantı grup başkanları için ama en çok da büyük acı yaşayan Rahmi Koç için çok zor geçmiş.
Holding, geçen yıl emekliye ayrılan CEO Turgay Durak'ın yerine önce Koçtaş'ı başarıyla yöneten ve bu arada Mustafa Koç ile dirsek dirseğe çalışan ardından da Arçelik'te başarılı global operasyonlara imza atan 48 yaşındaki Levent Çakıroğlu'nu atamıştı. Koçtaş'ta İngilizlerle oldukça fazla mesai harcayan, Arçelik gibi bir devi başarıyla yöneten, ardından Arçelik'in de içinde olduğu Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı olan Levent Çakıroğlu, CEO'luk için biçilmiş kaftandı. Koç Grubu'nu daha da global yapmak için Çakıroğlu iyi bir isimdi.
İşte şimdi bu önemli atamanın ve de holdingin şu andaki beyin takımının, Mustafa Koç'un yokluğunda grup için ne kadar önemli olduğu da ortaya çıkıyor. Fortune 500 sıralamasındaki tek Türk şirketi olan Koç Holding, geçen yıl Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanlığı'na da Arçelik'in CFO'su Fatih Ebiçlioğlu'nu getirmişti. Ebiçlioğlu bu göreve gelmeden hemen önce Mustafa Koç'un da onayı ile Harvard Business School'da 2 aylık önemli bir yönetim programına gönderilmişti.
Koç Grubu'nda bir diğer önemli değişilik de Enerji Grubu Başkanlığı'nda yaşandı. Uzun yıllar Aygaz'ın genel müdürlüğünü yürüten Yağız Eyüboğlu, vekaleten Enerji Grubu Başkanı oldu. Şubatta yapılacak genel kuruldan itibaren asil olarak bu görevi Eyüboğlu yürütecek ve Erol Memioğlu da emekli olacak. Hali hazırda, Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Finans Grubu Başkanı Faik Açıkalın, Savunma Sanayi ve Diğer Otomotiv Grubu Başkanı Kudret Önen, Tüketim Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu CFO Ahmet Ashaboğlu, Denetim Grubu Başkanı Ali Tarık Uzun ve Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Oya Ünlü Kızıl'a emanet.
Mustafa Koç'un yokluğunda Yönetim Kurulu üyeleri olan kardeşleri Ömer ve Ali Koç'a çok daha fazla iş düşecek ve de en yakın olasılıkla başkanlık koltuğuna da Ali Koç oturacak. Dışardan holdingin yönetimine baktığımız zaman grupta bu zorlu dönemin üstesinden gelecek kurumsallaşmanın uzun zaman önce kök saldığını görüyoruz. Bu durum hem aile için hem de şirketler için bir hayli zor ve duygusal geçecek yeni dönemde herkesi rahatlacak. Bugün büyük bir kalabalıkla sonsuzluğa uğurlayacağımız Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA