Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Türk Ytong 50 milyon euroluk yatırımla Gebze’ye taşınıyor!

Türk Ytong, TOKİ ile yaptığı anlaşma gereği 2 yıl içinde Pendik'teki araziden taşınacak ve 2018 yılında tamamlanacak olan Gebze'deki fabrikada üretime başlayacak. Alman Ytong'un dünyada 23 ülkede 52 fabrika var ve en modern Ytong fabrikaları Türkiye'de.
Fethi Hinginar, ısı yalıtımına girdiklerini ve yeni ürün yatırımını da tamamlayarak Çatalca'da devreye aldıklarını söylüyor. Robotların çalıştığı, dijitale doğru giden fabrikada Türk Ytong, ısı yalıtımında taş yününden daha iyi bir malzeme olduğu söylenen ve Multipor adını taşıyan yeni üründen yılda 1 milyon metrekare üretmeye bu yıl başında başlamış. Fethi Hinginar, sahip oldukları 6 fabrikayla 260 milyon liralık ciroya ulaştıklarını söylüyor ve "Türkiye'de ürettiğimiz malzemeler sayesinde ısı tasarrufunda 54 yılda 10 milyar doları aşkın döviz tasarrufu sağlandı" diyor.
Öğreniyoruz ki son derece yüksek teknoloji kullanılan Türk Ytong fabrikalarında fire oranı dünyadaki diğer fabrikalarda normal kabul edilen yüzde 1'in dahi altına inmiş.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA